Folytatódik az óvodafejlesztés

2019-07-30 | Helyi közélet
"Öt éve kezdõdött a város átfogó óvodafejlesztési programja, amelynek keretében elsõként 25 millió forintot költött az önkormányzat a Malomsori óvoda felújítására, és még 2 milliót a teljes elektromos rendszer cseréjére, míg az udvari részen 4,5 millióból alakították ki az új csapadékvíz elvezetõ rendszert és a teraszt.
A projekt 2016 decemberében fejezõdött be, amikor a közel 35 millió forintos beruházás során elkészült az óvoda energetikai korszerûsítése, valamint a teljeskörû hõszigetelés.


A 2017-es átadási ünnepségen aztán a Táncsics úti intézmény is gyarapodott, amikor egy színes nyomtatót kaptak ajándékba.


2018-ban a megnövekedett igények kielégítésére újra kellett nyitni az egykori falusi óvodát. 31 millió forintba került az Alkotmány út 56. számú ingatlan Meseliget Óvoda céljára történõ felújítása, s mindezek mellett 30 millió forintnyi eszközfejlesztés is megvalósult a bölcsõdében.

Miközben folytak a beruházások, el kellett hárítani azt a milliós nagyságrendû kárt, ami a Brunszvik Óvodában keletkezett egy csõtörés kapcsán, amely következtében egy egész épületszárny vált használhatatlanná.

A folyamat napjainkban a Borbálai óvodában folytatódik. Mint az a város weboldalán olvasható, július 17-én lezárult a hitelfelvételre irányuló közbeszerzési eljárás.

Megtörtént a munkaterület átadása, és már javában tartanak az épületben a bontási, elõkészületi munkák. Az elsõ ütemben az elavult tetõ rekonstrukciójára kerül sor, ami november elejére fejezõdik be a tervek szerint."

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás