Kátyúznak

2019-07-04 | Helyi közélet
(A kép illusztráció) "Folyamatosak a kátyúzási munkák a város útjain. Szinte minden munkanapon, amikor az idõjárás engedi, többszáz kg aszfaltot hengerelnek bele az elõzõ napon négyszög alakúra kivágott kátyúba.
Így is hetek telhetnek el, mire az egy-egy festékkel feljelölt úthibáig eljutnak. Ez a fajta javítás azonban csak a közvetlen balesetveszély elhárítására szolgál.

Jelenleg erre van lehetõsége a minden más városüzemeltetési feladattal is megbízott Oroszlányi Ingatlankezelõ és Hasznosító Zrt.-nek, azaz az OIH Zrt.-nek.

Most azonban két helyszínen egy átfogóbb megoldáshoz nyúlnak. A felsõ, kb. 6 cm-es réteg felmarását és újra aszfaltozását végzik el a Népek barátsága és a Haraszthegyi út egy-egy szakaszán.

A Népeken a „Kapocs” keresztezõdésétõl az óvoda mellett, a Tópart utcáig mintegy 170 méter hosszan, a Haraszthegyi úton pedig a Rákóczi úttól az elsõ elágazásig, hozzávetõleg 80 méter hosszban.

A munkálatok – a szükséges géplánc rendelkezésre állásától függõen – július második felében fognak zajlani.

Noha a felmart aszfaltfelület alkalmas marad a közlekedésre, illetve a munkákat egyszerre csak fél pályán fogják végezni, az érintett lakótömbök közötti autóforgalmat és parkolást biztosan korlátozni kell.

A munkák megkezdésének pontos idejérõl, illetve a korlátozásokról a cég a városi internetes felületeken, illetve szórólapokon fog értesítést küldeni – tájékoztatott az OIH.

Az OIH Zrt. az útfelújítási munkák zavartalansága érdekében ez úton is kéri a lakók szíves közremûködését és türelmét!"

Forrás:oroszlany.hu

Megosztás