Lakatási-, környezeti fejlesztés, közösségi terek, útfejlesztés

2019-03-22 | Helyi közélet
"A Képviselõ-testület egyhangú döntéssel elfogadta a „Lakhatási feltételek és a környezet állapotának javítása Oroszlányban” címû projekt elõterjesztését, melyet Lazók Zoltán polgármester nyújtott be.

A csütörtök délutánra összehívott rendkívüli ülés egyetlen napirendi pontja a pályázathoz kapcsolódó önkormányzati döntés volt.

A projekt kivitelezésének alapvetõ célja, hogy a Petõfi udvar 4-5. számú épülettömb bérlakásai részben pályázati támogatásból megújulhassanak, de a 24 lakásos ingatlan renoválása mellett más helyszíneken is környezeti fejlesztési beavatkozásokat tervez megvalósítani az önkormányzat.
 

A dokumentum kitér arra is, hogy a 300 millió forintos támogatási költség minimum 30%-át lakhatási beavatkozásokra kell fordítani, a pályázatba így bekerült a Petõfi utca 7. szám alatti önkormányzati tulajdonú földszinti ingatlan bérlakássá alakítása is.

Az elõterjesztésben külön projektelem vonatkozik a közösségi terek fejlesztésére, mely keretében a Borbálai Közösségi Ház szükség szerinti felújítása, valamint a mögötte található zöldterület pihenõparkká alakítása is részét képezik majd a munkálatoknak, míg az ugyanezen helyrajz számon található volt orvosi lakásból szolgálati lakást alakít ki az önkormányzat.

Útfejlesztés keretében a Bölcsõde és a Hunyadi Iskola megközelíthetõségének javítása szerepel a tervek között, míg a biztonságérzet növelése és a megújított infrastruktúra megõrzése a térfigyelõ kamerarendszer bõvítésével történhet meg.

A Nyíres-dûlõben található önkormányzati tulajdonú zöldterületeken pedig közösségi kert kerül kialakításra – áll az egyhangúlag jóváhagyott projekt indítványában."

Forrás:oroszlany.hu

Megosztás