Szükség van-e több parkolóra?

2019-04-02 | Helyi közélet
"Megoszlik a lakók véleménye a Népek barátsága utca 25-27-29-31-33-37-39 és a Dózsa György út 7-9-11 számú tömblakások mellé tervezett további parkolóhelyek szükségességérõl – derült ki hétfõ délután a Polgármesteri Hivatalban ez ügyben tartott lakossági fórumon.
Több mint kéttucat érintett vett részt a tájékoztatón, melyen elsõ körben Sólyon Jöran képviselõ és Bartalus László, a hivatal beruházási és településüzemeltetési osztályának vezetõje mutatták be a szakemberek megoldási javaslatait, hogyan lehetne az érintett területeken is bõvíteni a parkolók számát.

Ezt követõen a lakók hangot adhattak véleményüknek és kérdéseiknek.

Az autóval nem rendelkezõk többnyire a zöldterületek, fák, bokrok megõrzéséért szólaltak fel, míg a négy keréken közlekedõk közül többen is azzal érveltek, hogy átlagosan negyedóra keresés alatt találnak csak parkírozót a környéken, ezzel is feleslegesen szennyezve a városrész levegõjét.

Volt, aki azt hozta fel, hogy a kivágott idõs fákat nem lehet maradéktalanul helyettesíteni friss csemetékkel, míg mások a fiatalabb generáció autózási és egyben parkolási igényeinek figyelembevételét említették – s talán nem véletlen, hogy a rendezvény végére sem sikerült egyetértésre jutni, így minden bizonnyal lesz folytatása a fórumnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2015 és 2018 között mintegy 500 parkolóhely létesült, 28 helyszínen, így jelenleg 2578 db van belõle Oroszlányban, melyeknek közel 7800, a városban bejegyzett autót kellene kiszolgálnia."

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás