Ezekrõl tárgyaltak, ezekrõl döntöttek

2019-05-29 | Képviselõ testület
"Tizenegy napirendi pont megtárgyalása várta a képviselõ-testületet a kedd délutáni ülésén.

Miután Lazók Zoltán polgármester ismertette a két ülés között történt legfontosabb eseményeket, a grémium elfogadta a 2019. évi költségvetés módosításáról szóló önkormányzati rendeletet.
 

A következõ napirendi pont a közösségi együttélés szabályaira vonatkozó rendelet megtárgyalása volt. A képviselõ-testület módosító javaslat után elfogadta az elõterjesztést, mely kitér az oroszlányi Malom-tó és környezete tisztaságának megõrzésére, valamint a hivatal közterület-felügyeleti csoportjához érkezõ bejelentésekre.
 

A város közbiztonsági helyzetérõl és a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrõl szóló rendõrségi beszámolóból kiderült: az elmúlt 9 évben a regisztrált bûncselekmények száma 842-rõl 340-re csökkent. A tájékoztató a statisztikai adatokon túl többek között kitér a bûnüldözõi munka értékelésére, a tulajdon elleni szabálysértésekre, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet ismertetésére.
 

Meghallgatták továbbá a Benedek Iskola Gyermekeiért Közalapítvány 2018-as mûködési beszámolóját, melyet a képviselõk az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt. és az Oroszlányi Ingatlankezelõ és Hasznosító Zrt. számadásával egyetemben egyhangúlag elfogadták.
 

A képviselõ-testület mindezek mellett egyöntetûen jóváhagyta Oroszlány Város Önkormányzatának a következõ 5 évet érintõ Helyi Esélyegyenlõségi Programját."
 

A testületi ülés teljes anyagát ITT tekintheti meg.

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás