Fejlesztési hitelrõl is döntöttek

2019-06-26 | Képviselõ testület
"Többek között egy 390 millió Ft összegû hitelfelvételrõl is tárgyalt a képviselõ-testület keddi ülésén, amit város- és település-rehabilitációra, óvoda bõvítésre, mûszaki felújításra és korszerûsítésre, valamint közutak, hidak építésére, felújítására javasolt felhasználni az elõterjesztõ.

A kormányhatározat zöld utat adott a hitelfelvételhez, így már csak a döntéshozókon múlt, a folyamat megkezdése, akik támogatták a projektet.
 

Az ülésen az elmúlt évben végzett idõskorú felmérést követõen elkészült intézkedési tervet is elfogadta a grémium, amely a város szinte valamennyi szociális, kulturális, egészségügyi intézményének, a képviselõ-testületnek, civil szervezeteknek határoz meg feladatot.

Az intézkedési terv tartalmazza – többek között – a szociális ellátó rendszer felülvizsgálatát, az idõseket monitorozó jelzõrendszer kialakítására vonatkozó lehetõségek megvizsgálását, a kommunikácós lehetõségek fejlesztését. Javasolja az egészségügyi prevenciót, az idõskorúak tartós bentlakásos ellátásának lehetõségének vizsgálatát.
 

A több mint egytucat napirendi pont kapcsán szó volt a Táncsics Mihály úti közút korszerûsítésérõl, a közterületi térfigyelõ kamerarendszer ez évi fejlesztésérõl, valamint a 3-4-5 éves gyermekek részére megszavazott, kullancs által terjesztett betegségek elleni védõoltás biztosításáról is."
 

A képviselõ-testületi ülés teljes anyagát ITT megtekintheti

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás