Támogatások: sport, egészségügy, tûzoltóság

2019-03-29 | Képviselõ testület
"Sport, egészségügyi, valamint a tûzoltóságnak nyújtott támogatásokról is döntött legutóbbi ülésén a képviselõ-testület.
Az önkormányzat a kosárlabda sport eredményes ifjúság-nevelési és a szabadidõ hasznos eltöltését elõsegítõ feladatainak ellátása, a kosárlabda utánpótlás nevelés biztosítása és az oroszlányi kosárlabda fellendítése, fenntartása, valamint a felnõtt csapat versenyeztetésének és legalább az NB1/B osztályban való részvétel feltételeinek biztosítása érdekében évek óta forrásokat biztosít.

2018-ban elõször megosztásra került az éves támogatási összeg az Oroszlányi Sportegylet és az OSE Lions Sport Nonprofit Kft. között.

A két szervezet részére 24-24 millió forint lett átutalva, míg további 1 millió a Streetball Challenge utcai kosárlabda torna oroszlányi állomása megszervezésének és lebonyolításának költségeire.

Ezekre a forrásokra az idei évben is számíthatnak a kosarasok.

Oroszlányi Szabadidõ Egyesületet 18 millió forintból gazdálkodhatott tavaly, és 2019-ben is a labdarúgás utánpótlás nevelés biztosítása és az oroszlányi labdarúgás fellendítése érdekében felmerült költségek fedezésére.


2018-ban összesen 31,9 millió Ft összegben biztosított támogatást a város az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet részére a sportegészségügyi szakellátás finanszírozására, a laboratóriumi ellátás gördülékeny biztosítására, eszközbeszerzésre, valamint az intézetben dolgozó közalkalmazottak elismerésére, amely összegre idén is számíthatnak.


A képviselõ-testület önkormányzati rendeletében az Oroszlányi Önkormányzati Tûzoltó-parancsnokság 2019. évi mûködési kiadásaihoz történõ hozzájárulás összegét a tavalyihoz hasonlóan, 75 millió forintban határozta meg."

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás