Európa-gálát rendeztek a városban

2019-05-10 | Kulturális élet-Programok
"Színvonalas gálamûsorral ünnepelték az idei Európa-napot csütörtök délután az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár színháztermében.

Az idei Európa-gála színpadán elõbb a Silhouette balettosai léptek fel, õket pedig a Hunyadi Mátyás Általános Iskola énekkarának produkciója követte. A dalok után a Hébé Mûvészeti Iskola növendékei csillogtatták meg tehetségüket, késõbb a Bakfark Bálint Zeneiskola tanulóinak muzsikája töltötte meg a termet.

A mûsor utolsó fellépõi a Szíjj Irma kamarakórus énekesei voltak, majd a rendezvényt az Unió himnuszának, az Örömódának a közös elõadása zárta.


A rendezvényen került sor a korábban meghirdetett Eu-totó eredményeinek ismertetésére is, amelyre közel 200 diák jelentkezett, akiknek az Unióval kapcsolatos kérdésekre kellett helyes válaszokat adniuk.

Az ötödik-hatodik osztályosoknál az elsõ helyezést a Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai, a második és harmadik helyet pedig a József Attila Általános Iskola nebulói hozták el. Továbbá különdíjban részesült több lelkes Hunyadis tanuló.


A hetedikes-nyolcadikos korosztály elsõ díját szintén a Hunyadi Iskola diákjai kapták, a második és harmadik helyet a József Attila Iskola tanulói érdemelték ki.

Ebben a korosztályban is különdíjat kapott mindkét intézmény nebulóinak egy-egy csapata. A díjazottaknak Lazók Zoltán polgármester is személyesen gratulált."


Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás