Jubiläumsfest: 30 Jahre Blaskapelle Pusztavám

2019-06-02 | Kulturális élet-Programok
(Korábbi kép - Fotó:Nagy Pál) Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar 1989-ben alakult meg. A kiváló szakmai munka és áldozatvállalás eredményeként a kezdeti évek után az együttes Pusztavám község egyik legjelentõsebb közösségformáló tényezõjévé vált.

Megalakulásától kezdve aktív résztvevõje a község és a környezõ települések rendezvényeinek, rendszeresen képviseli Pusztavámot a nemzetközi és a belföldi fúvószenekari találkozókon és vidéki fellépéseken.

Többször szerepeltek külföldön, különösen jelentõs a németországi testvértelepüléseken, Geretsried és Hahnbach városában mûködõ zenekarokkal folyamatosan ápolt baráti kapcsolatuk. A zenekar nemcsak hagyományos német nemzetiségi fúvószenét játszik, koncertjeiken felhangzanak régmúlt korok zenéi, kortárs magyar szerzõk mûvei és modern, szórakoztató darabok is.

Az együttes kimagasló szakmai munkát folytatva a 2005. évi „Koncertfúvós" és „Nemzetiségi" kategóriákban elért arany minõsítések után 2008 õszén „Szórakoztató-show" kategóriában arany, „Koncert-fúvószenekari" kategóriában kiemelt arany 2014-ben kiemelt arany, minõsítést ért el. 2015-ben részt vettünk, a Vecsésen megrendezésre kerülõ, Landesrat Zenekari Szekciójának Fúvós zenekarok minõsítõjén, ahol ezüstminõsítéssel értékelték bemutatkozásunkat. 2016-ban Csehországban Zlinben nemzetközi kulturális fesztiválon vettünk részt, ahol sikeresen képviseltük hazánkat és településünket. 2017-ben egy újabb hanghordozó megjelenésén dolgoztunk, amin az elmúlt évek legsikeresebb számai kerültek felvételre.

A zenekar sokrétûségének bemutatására promóciós célokkal az eltelt években, így már öt reprezentatív CD készült. 2018-ban testvérvárosi kapcsolatainkat tovább erõsítettük, és zenekarunk a Németországi Hahnbach településen járt, ahol egy gyönyörû hétvégén, egy nemzetközi fúvószenekari fesztiválon vettünk részt.

Ezt követõen októberben a 10. Móri nemzetközi fúvószenei fesztiválon zenéltünk, ahol kiemelt arany minõsítéssel honorálták munkánkat. 

A Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar fennállásának 30. évfordulójához ért.

A kerek évfordulót egy nemzetközi fúvószenei esztráddal ünnepeljük június 15-én, Pusztavámon felállított sörsátorban.

A jubileumi fellépõk között szerepel a Móri Ifjúsági Fúvószenekar Acsai Sándor vezényletével, az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar Román Géza vezényletével, a Hähnbacher Markbläser (D), Matthias Fenk vezényletével, és természetesen a Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar is fellép Acsai Gábor vezényletével.

A fellépõ zenekarokat követi a nemzetközileg is ismert Blaskapelle Gloria (CK), mely egy hangulatos sörfesztiváli hangulatot fog teremteni. 
 

Minden érdeklõdõt sok szeretettel várunk!

A Pusztavámi Fúvószenekar közleménye-meghívója

 

Megosztás