Oroszlányi majális - Képgalériával

2019-05-02 | Kulturális élet-Programok
"A május elsejei hagyományokhoz hûen, hangulatos ébresztõvel indult a szerda reggel városunkban. A munka ünnepének programjait az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar kora reggeli térzenéje nyitotta.
Délután aztán ugrálóvárak, héliumos lufik, zsákbamacska és arcfestés fogadta a gyerekeket és a vendégeket az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár melletti szabadtéri színpadnál.

Az elõadások délután négy órakor Farkasházy Réka és a Tintanyúl Zenekar élõ koncertjével kezdõdtek. A dallamos gyerekmuzsikákból álló dalcsokrot a HéBé Mûvészeti Iskola növendékeinek produkciója követte, akik látványos mazsorett és versenytánc darabokkal léptek színpadra.

Mindeközben nem tétlenkedtek a Falu-Hagyományõrzõ és Kulturális Egyesület aktivistái, akik elõbb a Bányász Klubnál, majd a Fõ téren, végül pedig a Rákóczi kultúrotthonnál állítottak májusfát a hivatásos tûzoltók segítségével.

Este hét órára, Zalatnay Sarolta elõadására ismét megtelt a szabadtéri színpad elõtti tér. Az énekesnõ produkcióját és az õt követõ együttes klasszikusait hallgatva sokan felidézték a régi majálisok örömteli pillanatait.

Az idei május elsejei programokra Vincze Lilla és zenekara tette fel a koronát, akik az énekesnõ 1985-ben alakult, kora egyik legnépszerûbb magyar újhullámos pop bandájának, a Napoleon Boulevardnak a dalait keltették újra életre."

Az esemény képeit a ITT tekintheti meg!

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás