Salamon Göngyivel beszélgettek

2019-04-04 | Kulturális élet-Programok
"Izgalmas eseménnyel készült kedden az oroszlányi Hölgy Klub, amelynek vezetõsége a Civileké a Ház programsorozat keretében az ismert újságírót, Salamon Gyöngyit hívták meg egy beszélgetésre az OKSZÍK kamaratermébe.
A kedd délután tartott kötetlen eszmecserén Szigetvári Jánosné faggatta a riportert, aki Oroszlányban csöppent bele a média világába, még 1986-ban. Mesélt a kezdetekrõl, ugyanis jelent volt az oroszlányi kábeltévé indulásánál, itt is dolgozott egészen 1999-ig.

Oroszlány után 2008-ig Tatabányán, a Radír Rádióban (ma Forrás Rádió) kereste kenyerét, de késõbb cikkezett a Komárom-Esztergom Megyei Hírlapba és a Térségi Tájolóba is, jelenleg pedig a környei Mûvelõdési Házat vezeti, és felelõs szerkesztõje a település információs lapjának.

A résztvevõket különösen érdekelték a városi televízió régi kulisszatitkai, Salamon Gyöngyi pedig szívesen beavatta õket a média világába. Szóba kerültek az interjúzás nehézségei, az élõ és konzerv mûsorok közti különbségek, a felvételek vágása, de még a világosítás fontossága is.

A Hölgy Klub vendége a politikát mellõzve beszélt a sajtószabadságról, a médiumok általános mûködésérõl, és megismertette a hallgatósággal az öncenzúra fogalmát. A beszélgetés jelentõségét tovább emelte, hogy a vendégek egy számukra hiteles személynek tehették fel az újságírók mindennapjaival és a média mûködésével kapcsolatos kérdéseiket.

Az eseményen a környei Nõ Klub tagjai is képviseltették magukat."

Forrás:oroszlany.hu

Megosztás