Újévi koncert

2019-01-07 | Kulturális élet-Programok
"Pillanatok alatt elfogytak a jegyek a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar hagyományos újévi koncertjére, de azok sem maradtak élmény nélkül, akik nem lehettek jelen a szombati eseményen.
A legnagyobb videomegosztó csatornán élõben követhette minden érdeklõdõ Oroszlány ez évi elsõ kulturális eseményét – erre hívta fel a figyelmet Grósz Marcella Mária, az est háziasszonya, aki elmondta: az együttest egy éve dirigáló Román Géza arra törekedett a felkészülés során, hogy a tipikusan fúvószenekarra komponált mûvek mellett a repertoárban megjelenjenek a klasszikus, népszerû zenemûvek is.

Ennek megfelelõen Strauss Cigánybárójának részletével kezdõdött az est, majd Lazók Zoltán lépett a mikrofonhoz.

– Amikor ide készültem, elgondolkodtam, vajon honnan van, mibõl ered az az erõ, amely ennyi éven, évtizeden át megtartotta a zenekart a gondokon, nehézségeken átsegítve. Meggyõzõdésem, hogy ennek egyik pillére a zene szeretete. Ez az elsõ lépés, ami az együttesbe hozta és hozza a tagokat és ideköti. A másik tartópillér a karmester. Már az alapítók is tudatában voltak ennek fontosságáról Rabersák Alfréd elsõ dirigenstõl napjainkig.

Kiválóan képzett muzsikusok, rátermett karmesterek, változatos, színvonalas repertoár. Ez jellemezte az elmúlt 73 évet, és ez jellemzi a mai együttest is. A harmadik pillér pedig a kialakult, kialakított közösség. A zene szeretete olyan azonos érdeklõdésû embereket hoz össze, akiknek vannak közös céljaik témáik. Barátságok, baráti csoportok alakulnak ki, amelyekben, ha jól érzik magukat, hajlandók azonos célért dolgozni, próbákon és fellépéseken – fogalmazott a polgármester.

Az együttest méltatta köszöntõjében Czunyiné Bertalan Judit országgyûlési képviselõ is, aki pezsgõs koccintással kíván sok sikert az idei évre a zenekar tagjainak és a jelenlévõknek.

A több mint kétórás mûsorban az ismert fúvós klasszikusok mellett az új repertoár darabjai is elhangzottak, s mint az már szintén hagyomány, egy meglepetésszám vastapsra késztette a közönséget. A Queen rockegyüttes Bohemian Rhapsody címû klasszikusát interpretálta az együttes Bartha Egon fiatal gitártehetség vendégjátékával.

A teljes koncert megtekinthetõ az együttes Youtube csatornáján!"

Forrás:oroszlany.hu

A fotó 2018-as!

 

Megosztás