1400 km-es zarándoklat

2019-03-21 | Magazin
"Több mint félszáz kíváncsi tekintet fogadta Batin Péter zarándokot szerda délután a Bányász Klub és Rendezvényházban.
A vértessomlói búcsújáró arról az 1400 kilométer hosszú, Mariazellbõl induló és Csíksomlyóig tartó zarándokútjáról tartott vetítéses beszámolót, amit 76 nap alatt gyûrtek le látássérült társával, Puskás Antallal együtt.

Az elõadó az életre szóló élményt adó túra során készült képeket vetítve (melyek önmagukban is egy-egy külön történetnek beillenek) kalauzolta végig hallgatóságát a majd három hónapig tartó próbatételen.

Mint azt a beszámolóból megtudtuk, Batin Péter és zarándoktársa 2018 március 4-én indultak útnak az ausztriai Mariazellbõl, hogy számos akadályt leküzdve, május 17-én lelkileg feltöltõdve és megerõsödve érkezzenek meg a katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelyére, Csíksomlyóra.

Útjuk során sokan csatlakoztak hozzájuk, a túra utolsó száz kilométerén, a Hármaskeresztnél, a vértessomlói zarándok jóbarátja, Böjte Csaba testvér várta a gyaloglókat.
 

A hallgatóság között akadt, aki a közeljövõben fog nekivágni a megpróbáltatásokkal teli útnak, neki külön jótanácsokkal szolgált a tapasztalt túrázó.

Batin Péter kitért arra is, hogy a Csíksomlyói menetet megelõzõ 10 évben már rendszeresen járt rövidebb, hazai zarándokutakon, melyeken idén is elindul, és szeretettel várja azokat, akik szívesen csatlakoznának a lelki felüdülést szolgáló gyalogláshoz.

A Vértessomlóról induló zarándoklatok idõpontjai:

május 4: Vértessomló – Péliföldszentkereszt

(július 7: zarándokok fogadása Vértessomlón)

augusztus 17-20: Vértessomló – Pannonhalma

szeptember elsõ hétvégéje: Vértessomló – Csatka

szeptember második hétvégéje: Vértessomló – Bodajk"

Forrás:oroszlany.hu

 

Megosztás