Börtönbüntetésre indítvány egy oroszlányi kifosztás elkövetõjével szemben

2019-04-18 | Magazin
(A kép illusztráció) "A Tatabányai Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektõl eltiltásra tett indítványt azzal a nõvel szemben, aki egy ittas személy farzsebébõl kivette a pénztárcát, abból a készpénzt és bankkártyát eltulajdonította, majd egy automatából készpénzt vett fel.

A vádlott 2018. március 22-én Oroszlányban, egy munkásszálláson ismerõsét látogatta meg. A szállón találkozott a sértett férfival, aki a bankkártyáját és az ahhoz tartozó PIN kódot egy harmadik személynek adta át pénzfelvételi megbízással.
 

A vádlott jelen volt, amikor a harmadik személy a bankkártyát és a PIN kódot tartalmazó papír darabot a sértettnek visszaadta. Az erõsen ittas állapotban lévõ férfi 19 óra 20 perc körül a szálló bejárata mellett ült, többször megpróbált felállni, de mindannyiszor visszaesett.
 

A vádlott a sértett védekezésre képtelen állapotát arra használta ki, hogy annak farzsebébe nyúlt, onnan kivette a pénztárcáját, és az abban lévõ 10.000,-Ft készpénzt eltulajdonította.
 

A vádlott a tárcából kivette a bankkártyát és a PIN kódot tartalmazó papír darabot is, majd 19 óra 56 perckor egy automatából 46.000,- Ft készpénzt vett fel a sértett bankszámlájáról.
 

A vádlott által elkövetett kifosztás bûntettét 1-5 évig terjedõ szabadságvesztéssel, míg a bankkártya jogosulatlan használatával elkövetett csalás bûntettét 3 évig terjedõ szabadságvesztéssel fenyegeti a Büntetõ Törvénykönyv.
 

Korábban a vádlottat hamis vád bûntette miatt a bíróság 6 hónap végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidõ még nem járt le.
 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre, közügyektõl eltiltásra, és 56.000,- Ft összegû vagyonelkobzásra ítélje, továbbá a hamis vád bûntette miatt kiszabott 6 hónap szabadságvesztés végrehajtását rendelje el."

 
 
Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás