Éles lõszerek egy oroszlányi lakásban - A rendõrség befejezte a vizsgálatot

2019-03-30 | Magazin
(Fotó:police.hu) Meghamisított rendszám buktatott le egy 24 éves férfit. Az ügyben az Oroszlányi Rendõrkapitányság befejezte a vizsgálatot.

A helyi járõrök Oroszlányon figyeltek fel egy parkoló gépkocsira 2018. augusztus 1-jén késõ este. A rendõrök megállapították, hogy a jármûvet korábban kivonták a forgalomból, valamint azt is, hogy az autóra felszerelt rendszám egy másik gépkocsihoz tartozik.

A rendõrök ekkor a tulajdonos felkutatására indultak, akit a lakásán meg is találtak. A járõröknek a férfi elmondta, hogy nem rendelkezik vezetõi engedéllyel, ennek ellenére közlekedett a forgalomból kivont jármûvel.

A rendõrök R. Dominik lakásán kutatást végeztek, amelynek során az egyik szobában gránátokat, légpuskát és lõszereket találtak. A Készenléti Rendõrség helyszínre kiérkezõ tûzszerészei megállapították, hogy a gránátok és a puska hatástalanított, a talált lõszerek közül azonban 13 darab éles.
 

R. Dominikot a rendõrök elõállították az Oroszlányi Rendõrkapitányságra, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben, amely pozitív lett.

A 24 éves férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bûntette, kábítószer birtoklás vétség és lõfegyverrel vagy lõszerrel visszaélés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendõrség.


Az ügyben az Oroszlányi Rendõrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a Tatabányai Járási Ügyészségnek megküldte.

Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság

Forrás:police.hu

 

Megosztás