Gázfegyverrel lõtt haragosára egy férfi Oroszlányban

2019-01-11 | Magazin

A vádlott 2018. július 09-én reggel, Oroszlányban, az egyik társasház elõtt találkozott a haragosával, akit arra kért, hogy menjenek az épület mögé.

Miután mindketten a lakóház mögötti rész felé tartottak, a vádlott az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét a ruházatából hirtelen elõvette, és azzal egyszer, 1-2 méter távolságból, testi sértés okozásának szándéka nélkül, megfélemlítési célból a vele szemben álló férfi irányába lõtt, aki ezt követõen megfordult.

Az elkövetõ ezután a távozni szándékozó férfi irányába hátulról, felfelé tartó csõvel adott le egy figyelmeztetõ lövést.
 

A vádlott a társadalmi együttélés szabályaival durván szembehelyezkedõ, öntörvényû, erõszakos magatartást tanúsított, melyen a helyszínen tartózkodó férfi megbotránkozott, benne a vádlott magatartása félelmet keltett.
 

A garázda cselekmény a Büntetõ Törvénykönyv szabályai alapján fegyveresen elkövetettnek minõsül.
 

Az ügyészség a büntetlen elõéletû, beismerõ vallomást tevõ vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását is indítványozta. A férfi büntetõjogi felelõsségérõl a Tatabányai Járásbíróság fog dönteni."

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás