Kétszer vonultak hétfõn az oroszlányi tûzoltók - Képgalériával

2019-04-03 | Magazin
(Fotó:Szabó Imre - Oroszlány Önkormányzati Tûzoltó-parancsnokság) Jelentõs esetszámot eredményezett a száraz, szeles idõjárás megyénk nyugati oldalán. A hétfõi napon 12 alkalommal kellett a tûzoltóknak szabadtéri tûzesetekhez kivonulni Bakonyalján és Oroszlány környékén.

Ezek mindegyike elhagyott külterületi részen, utak mentén vagy vasúti töltés oldalában volt. A kialakult kisebb tüzek ugyan nem okoztak anyagi kárt, de ebben fontos szerepet játszottak az idõben kiérkezõ tûzoltók is.

Összehordott faágak és száraz fû égett Kecskéden a szántóföld és vasúti sín közötti területen.

Az oroszlányi önkormányzati és a kecskédi önkéntes tûzoltók kéziszerszámokkal és háti avaroltóval oltották el a tüzet.

A tûzoltói beavatkozás idejére a MÁV az érintett szakaszon korlátozta a vonatok sebességét. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Kecskédi tûzesethez kaptak riasztást hétfõn az oroszlányi önkormányzati, a tatabányai hivatásos és a kecskédi önkéntes tûzoltók, összehordott faágak égtek.

A tûz egy régi homokbánya területén volt, így környezetére veszélyt nem jelentett.  A tûzoltók egy vízsugárral és egy gyorsbeavatkozó vízsugárral fékezte meg a lángokat.

A tûz oltásában igénybe vettek egy rakodógépet is, amely az éghetõ anyagot szedte szét. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Forrás:media.katasztrofavedelem.hu

TOVÁBBI KÉPEK A TÛZESETEKRÕL ITT:

http://komarom.katasztrofavedelem.hu/keptar/3/0/3857
 

http://komarom.katasztrofavedelem.hu/keptar/3/0/3856

Megosztás