Meg akarta ölni, ezért baltával támadt alvó barátnõjére

2019-03-18 | Magazin
A Komárom-Esztergom Megyei Fõügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bûntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a letartóztatásban lévõ székesfehérvári férfival szemben, aki Környén, egy hétvégi házban baltával támadt alvó barátnõjére.

Az elkövetõ 2017 áprilisában, egy internetes társkeresõ oldalon ismerkedett meg a sértettel, ezt követõen több alkalommal találkoztak.

A vádlott és a sértett 2017. augusztus 6. napján, az esti órákban Környén, egy hétvégi házban találkoztak.

A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a sértett csupán barátként tekint rá, ezért elhatározta, hogy megöli. Miután a sértett elaludt, a vádlott egy 30 cm hosszúságú baltával a fejét többször megütötte. A férfi úgy vélte, hogy a sértett meghalt, ezért a helyszínt elhagyta.

A vádlott az esti órákban feladta magát a rendõrségen. A bûncselekmény helyszínére érkezõ rendõrök megállapították, hogy a sértett még él, majd a mentõk kórházba szállították.
 

A súlyos koponyasérülések a sértett életét közvetlenül veszélyeztették, a szakszerû orvosi ellátás hiánya miatt a helyszínen életét vesztette volna.
 

Az elkövetõ letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2017. augusztus 9. napján rendelte el.
 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását tartsa fenn, továbbá arra, hogy a vádlottat fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre és közügyektõl eltiltásra ítélje.

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

 

 

Megosztás