Mentett kutyusokat támogattak

2019-04-06 | Magazin
Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tõlünk, mint a gyerekek. Ezt a gyámságot ránk ruházták – James Herriot sorai jegyében, elsõ alkalommal hirdetett kutyaeledel gyûjtést a környei Mûvelõdési Ház a Gazdátlan Háziállatok Világnapja alkalmából.

A gondolat megszületése Hadverõ Katinkához, az intézmény munkatársához köthetõ, aki pár hónapja maga is egy talált kutyus boldog gazdija, egyben jó ideje az Oroszlányi Ebrendészeti Telep önkéntese, így a felajánlásokat értelemszerûen a város mentett kutyusai nevében fogadta a Mûvelõdési Ház.

S hogy a támogatók ne csupán az adományozás jó érzésével gazdagodjanak, valamennyi gyermeket és felnõttet egy-egy köszönetnyilvánítást és szív/mancs grafikát ábrázoló kitûzõvel ajándékoztak meg a szervezõk.

A jelvényt március 25-e és április 3-a között majdnem harmincan vehették át, így április 4-én, a Gazdátlan Háziállatok Világnapján szép mennyiséget szállíthatott el Környérõl az Oroszlányi Ebrendészeti Telep képviseletében Thüringer Ferenc és Tóth Tibor.

Majdnem 114 kg táp, 9 kiló szalámi és pástétom, 39 db konzerv, 14 liter fertõtlenítõszer és jutifalatok érkeztek a mentett kutyusok megsegítésére, a Mûvelõdési Ház kollektívája és a telep munkatársai is úgy vélték, hogy „elsõ nekifutásra” nem lehet ok panaszra, mindamellett, hogy a remények szerint jövõ ilyenkor még több kitûzõ – fogalmazzunk stílszerûen – talál gazdára.

Sõt, a kezdeményezés szálait máris továbbszõtte a két együttmûködõ partner, a késõbbi tervekben a világnaphoz kapcsolódóan kutyás délután, kutyás túra is szerepel oroszlányi indulással, környei tókörrel – tájékoztatott Salamon Gyöngyi.

 

Megosztás