Nevelõszülõi hivatást népszerûsítõ kampányt tartottak Oroszlányon

2019-03-26 | Magazin
(MTI fotó/Bodnár Boglárka) A Befogadlak elnevezésû nevelõszülõi programmal arra akarja felhívni a figyelmet a kormány, hogy a gyermekvédelem mindannyiunk közös ügye - hangoztatta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára hétfõn Oroszlányban.

Fülöp Attila a Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ rendezvényén úgy fogalmazott, "arra számítunk, hogy a gyermekvédelemben élõk helyzete javul, ha megosztjuk egymással tapasztalatainkat".

    Elmondta: Magyarországon 23 ezer fiatalt, köztük 21 ezer kiskorút támogat a gyermekvédelmi hálózat. Nem mindegy, hogy milyen lesz a sorsuk, illetve a gyerekeik sora, rendezett életben lesz részük vagy õk is a szociális ellátórendszerre szorulnak – tette hozzá.

    Az államtitkár átadta a "Lehetetlen nincs" rajzpályázat megyei díjait. A pályázatra országosan háromezernél több rajz, illetve videó érkezett. Fülöp Attila szavai szerint minden esettanulmánynál és módszertani vizsgálatnál többet ér, ha az ember ezeket a rajzokat átéli.

    A nevelõszülõi tevékenységet népszerûsítõ országos program záróeseményét május 19-én rendezik a Várkert Bazárban, ahol egész napos családi programot kínálnak az érdeklõdõknek.

    Süttõ Erika, a Szociális és Gyermekvédelmi Fõigazgatóság Komárom-Esztergom Megyei Kirendeltségének igazgatója az MTI-nek elmondta, a megyében csaknem 500 gyermek részesül gyermekvédelmi gondozásban, közülük minden második fiatal nevelõszülõknél él.

-MTI-

Megosztás