Rendõrnek adta ki magát az oroszlányi csaló és társa

2019-04-29 | Magazin
(Fotó:police.hu) "Unokázós" csalás elkövetõinek elfogása volt az ürügy. A nyomozók két fõt hallgattak ki gyanúsítottként, a kicsalt pénz egy részét lefoglalták.

Egy 61 éves oroszlányi férfit hívott fel egy ismeretlen személy 2019. április 25-én késõ este, aki rendõrnek adta ki magát.

"Unokázós" csalás elkövetõinek elfogására irányuló, titkos akció ürügyén arra kérte, hogy segítse az elfogást, és a lakásában lévõ pénzét tegye egy borítékba, majd helyezze a megbeszélt jármû kereke alá. A sértettet azzal hitegette, hogy a pénzt másnap visszakapja.

A sértett, miután a pénzét a megbeszéltek szerint elhelyezte és azt másnap, a megbeszélt idõpontig nem kapta vissza, feljelentést tett a rendõrségen.

A rendõrök a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként elfogtak egy 34 éves oroszlányi nõt, akit április 26-án a rendõrkapitányságra elõállítottak.

A nyomozók azonosították az addig ismeretlen társát, egy 38 éves ácsi férfit is. Mindkét személyt gyanúsítottként kihallgatták, ellenük csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetõeljárás.

A nyomozók a kutatás során a nõ lakásában lefoglalták a kicsalt pénz egy részét, amit április 29-én a sértettnek visszaadtak.

Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság

Forrás:police.hu

Megosztás