Szabadságvesztés vár az ittas jármûvezetõre

2019-05-23 | Magazin
(A kép illusztráció!) "A Tatabányai Járási Ügyészség kétrendbeli ittas állapotban elkövetett jármûvezetés vétsége miatt végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban a többszörös visszaesõ férfival szemben.

Az elkövetõnek gépjármûvezetõi engedélye nincs, 2018. június 9. napján délután  Oroszlány lakott területén, a Mester utcában ittas állapotban, enyhe fokú alkoholos befolyásoltságban vezette a tulajdonát képezõ személygépkocsit, amelyben két utast is szállított.
 

Ezt követõen a vádlott 2018. augusztus 5. napján éjfél után Oroszlány lakott területén, a Környei úton ittas állapotban, enyhe fokú alkoholos befolyásoltságban vezette a használatában lévõ személygépkocsit, amelyben egy utast szállított.
 

A vádlott minkét alkalommal a jármûvezetéstõl eltiltás hatálya alatt is állt, amely miatt a bíróság 2018. június 12. napján jogerõs végzésével 150.000,- Ft. pénzbírságot, majd a 2018. augusztus 7. napján jogerõssé vált végzésével 34 nap elzárást szabott ki vele szemben.
 

A vádlott nyolc alkalommal volt büntetve, többszörös visszaesõ, továbbá ittas jármûvezetés vétsége miatt már folyamatban volt vele szemben az a büntetõeljárás, amelyben a bíróság 2018. június 20. napján jogerõs határozatával 8 hó börtönbüntetésre és 1 év közúti  jármûvezetéstõl eltiltásra ítélte.
 

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat szabadságvesztésre,  közügyektõl eltiltásra, és a közúti jármûvezetéstõl hosszabb idõre történõ eltiltásra ítélje, amennyiben az elõkészítõ ülésen a bûncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a szabadságvesztés mértékét 1 év 10 hónapban állapítsa meg."

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

<p style="&quot;text-align:" justify;"="">
Címlapkép: oroszlany.hu

 

Megosztás