Tavaszköszöntõ

2019-04-29 | Magazin
"A kellemetlen, szeles idõ ellenére is közel 50 motor parkolt le vasárnap délelõtt a Rákóczi kultúrház mellett, ahol a közelmúltban alakult Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre és az Önkéntes Tûzoltó Egyesület lelkes tagjai hetedik alkalommal szervezték meg a tavaszköszöntõt.

A kötetlen baráti találkozón érdekes programokkal várták a résztvevõket, rögtön a motorosok közös felvonulása után a Minka Band csapott a húrok közé, majd a Határzár zenekar biztosította az eseményhez illõ rockzenét.

Tyukodi József, az önkéntes tûzoltók vezetõje a programok kapcsán elárulta: a találkozó koncepciója mit sem változott az elõzõ évekhez képest, az összejövetel gerincét idén is a baráti beszélgetések és a szórakoztató mûsorok adták.

Népszerû volt a Kutyás Egyesület bemutatója, és hasznos tippeket kaphattak a járgányukat maguk bütykölõk, hiszen a szervezõk szerelési bemutatóval is készültek.

Opsuszta Csaba, a lokálpatrióták képviselõje elmondta: idén 40 kilogramm, azaz közel 250 adag sült kolbásszal várták az ország több pontjáról, például Kecskemétrõl, Székesfehérvárról, Tatabányáról, illetve a Felvidékrõl érkezõ éhes motorosokat és vendégeket.

Hozzátette, hogy a programok mellett a nap fontos része a kétkerekûvel érkezõk „kolbászolása”, akik így vasparipájuk nyergébõl ismerhették meg a város és a környék nevezetességeit, többek között a Bányászati Múzeumot és a majki kamalduli remeteséget."

Forrás:oroszlany.hu

Megosztás