Átvették megérdemelt jutalmukat

2019-01-21 | Sport
2018. a csapatépítéssel, valamint a példaképek állításával, új célok kitûzésével telt, miközben bõvelkedtünk rangos hazai világversenyekben, ahol hazánk legjobbjainak szurkolhattunk.

Ezekkel a gondolatokkal kezdte szombat délután évértékelõ összegzését a judosok vezetõedzõje, Végh Tibor, aki a legemlékezetesebb versenyeket is felidézte: júniusban Gyõrben a Serdülõ Világkupa, augusztusban Budapesten a Felnõtt Grand Prix, novemberben Gyõrben U23 Európa Bajnokság, majd Ifjúsági Világkupa.
 

– Egész évben élvezhettük az önálló edzõtermünket, ahol minden iskolai szünetben, vagy hétvégén, szombaton is készülhettünk. Javítottunk felszereltségünkön is, a felkészüléshez a mászókötelek és bordásfalak beszerzésével – köszönet érte önkormányzati képviselõinknek – mondta a vezetõedzõ.
 

Az Oroszlányi Judo Club versenyzõi heti 3 alkalommal Végh Tibor vezetõ-edzõ irányításával, a tanfolyamosok pedig Polovicz József edzõvel szintén heti 3 alkalommal edzenek. Az óvodások számára is biztosított volt a játékos ismerkedés a sportággal, Izsáki Erika edzõ tartotta a foglalkozásokat két helyszínen.

Valamint Végh Tibor vezetõ-edzõ a Hunyadi M. Iskolában testnevelési óra keretében a 3. évfolyammal ismertette meg a judo alapjait. Így elmondhatjuk, hogy a város minden színterén jelen voltunk, összességében több, mint 100 fõt mozgattunk meg. Ám mégsem vagyunk elégedettek, hiszen ennél több létszámot is elbír az edzõterem – hangzott el a beszámoló során.
 

Lazók Zoltán polgármester köszöntõjében többek között arról is szólt, hogy városunkban igazi közösség ápolja a sportág immár közel 60 éves történetét, olyan közösségé, amelynek tagjai a sportsikerek mellett, a mindennapokban is nagy családként öregbítik Oroszlány jó hírnevét Európa szerte.
 

– Kívánom, hogy a következõ évtizedekben jó körülmények között, sok-sok gyerek ismerkedjen meg a judoval, legyen tele a tatami az edzéseken, kiváló eredményeket érjenek el, és találják meg boldogulásukat az életben – fogalmazott a városvezetõ.
 

Az eseményen Áncsák Kitti, Gyurkovszky Szilárd, Müller Olivér, Parti Petra, Juhacsek Renáta, Pinke Zsófia, Csontos Patrícia, Németh Alexander, Galamb Gergõ, Praveczki Tamás, Gánics Botond Torda, Wertheim Dominik, Kakas László, Fülöp Anita, Kapitány Róbert, Bõhm Enikõ, Kapitány Balázs, Krasznay Levente, Müller Krisztián, Áncsák Kiara Manna, Bõhm Péter, Becher Ferenc, Beck Máté és Rózsa Lili vehette át teljesítménye jutalmát, míg az edzõk és sportolók szavazásának vándorkupáját 2018-as teljesítménye alapján Áncsák Kitti érdemelte ki.

Forrás:oroszlany.hu

Fotó:oroszlany.hu

 

Megosztás