2021 ünnepnapjai, hosszú hétvégéi

2020-09-04 | Budaörs
Bár még kicsit messze van, de elmondjuk: mikor, mennyi és hány napos hosszú hétvége lesz jövőre, és ez milyen munkarendi változásokkal jár majd. Tiszta szívből reméljük, akkor már a vírus nélkül pihenhetünk!

Az ünnepnapok optimális kihasználásával jövőre akár 23 nap pihenés is lehet mindössze 13 nap szabadság kivételével, vagy egy másik felállásban, 16 nap pihenés is megoldható 8 szabadnappal.

Az év egyébként máris egy hosszú hétvégével kezdődik majd, hiszen január 1-je péntekre esik. Ezt követően viszont legközelebb már csak március 15-én lesz három napos hétvége, mivel az év első nemzeti ünnepnapja hétfőre esik.

Áprilisban nagypéntek és a húsvét hétfő hozza el az első és egyben utolsó négynapos hétvégét. Április 2-án lesz nagypéntek, az ünnep április 4-e, húsvét hétfőjével zárul.
Május 1-je 2021-ben szombatra esik, ezért jövőre nem lesz külön szabadnap, de a hónap végén, pünkösd hétfővel (május 24.) együtt három napot lehet majd pihenni.

Augusztus 20. a következő évben péntekre esik, ezt követően viszont egészen november 1-jéig kell majd várni egy újabb hosszú hétvégére, mivel október 23., az utolsó nemzeti ünnepünk, ezúttal szombatra esik.
November 1-je hétfő, így mindenszentek ünnepekor is három napot lehet pihenni.

Legközelebb december 24-én lesz pihenőnap, ez péntek, azonban 25-e és 26-a is hétvégére esik, valamint 2022. január 1-je is egy hétvégi nap, szombat. Ebben az időszakban 5 szabadnap árán pihenhetünk egybefüggően 8 napot. A vonatkozó rendelet alapján december 24-et előzetesen, december 11-én kell majd ledolgozni.

A leghosszabb, az arányokat tekintve optimális szabadnapfelhasználás az említett tavaszi időszakhoz kapcsolódik, amikor március 13-tól szabadságra menve és április 6-án visszatérve a munkába, hosszú heteket lehet egybefüggően pihenni. Így, aki teheti, 23 napot tud egybefüggően pihenni 13 szabadnap felhasználásával.
Forrás: origo.hu

Megosztás