3 percet kap egy hozzászóló

2022-11-04 | Képviselőtestület
Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2022. november 9-én, szerdán 17:00 órakor, közmeghallgatást tart a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Schmidt Mátyás Dísztermében.

A közmeghallgatás napirendje:
■ A polgármester beszámolója az önkormányzat éves tevékenységéről; (itt időkorlát nincs, a szerk)
■ A benyújtott felszólalási jegyek alapján ismertetett témacsoportok megtárgyalása a képviselő-testület által elfogadott sorrendben;
■ A tárgyalt témacsoportokba nem sorolható további kérdések és javaslatok

A közmeghallgatáson a helyi lakosság részéről megjelent személy és a helyben érdekelt szervezet képviselője felszólalási jegy benyújtását vagy helyszíni jelentkezést követően a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehet.

Az ülés vezetője először a tárgyalt témacsoportban felszólalási jegyet benyújtó hozzászólóknak a benyújtás időrendje szerinti sorrendben, majd a további hozzászólásra jelentkező megjelenteknek a jelentkezés sorrendjében adja meg a szót.

A témacsoportok főszabály szerint 30 perces (a témacsoportok megtárgyalását követően a témacsoportokba nem sorolható további kérdések, javaslatok 60 perces) időkeretben tárgyalhatók, egy-egy hozzászóló részére pedig témacsoportonként főszabály szerint 3 perces időkeret áll rendelkezésére, mely időkeretektől a képviselő-testület indokolt esetben eltérhet.

Felszólalási jegy – mely a közmeghallgatáson való aktív részvételnek nem feltétele, de biztosítja a hozzászólás lehetőségének elsőbbségét – , beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, vagy letölthető az Önkormányzat hivatalos honlapjáról (www.budaors.hu), és személyesen, postai- vagy elektronikus úton úgy nyújtható be a Polgármesterhez, hogy az legkésőbb 2022. november 4. napján 14:00 óráig megérkezzen.

Az ülés helye: Budaörsi Polgármesteri Hivatal, Budaörs, Szabadság út 134. II. emelet, Schmidt Mátyás Díszterem.

(budaors.hu)

Megosztás