A bulizás veszélyei

2022-06-23 | Közélet
Napfény járja át a szívem újra, csak a legszükségesebbeket viszem el az útra! A régi sláger tanácsait nem árt megfontolni: minél kevesebb értéket vigyél magaddal fesztiválozni, koncertre, bulizni, szórakozni!

Ahhoz, hogy a szórakozás felhőtlen legyen, fogadd meg néhány jó tanácsunkat!

  • Parkoló autóban semmilyen értéket ne hagyj! A gépkocsit távozáskor zárd be és ellenőrizd le!

  • Szórakozás, bulizás közben figyeld a körülötted állókat és amennyiben gyanúsan viselkedő személyre lennél figyelmes vagy bűncselekmény elkövetését észleled, azonnal szólj a biztonsági szolgálat munkatársainak, akik segíteni fognak a probléma megoldásában vagy szükség esetén a rendőrséget értesítik!

  • Buli alkalmával fokozottabban figyeljetek egymásra! Soha ne hagyjatok egyedül ittas embert, hiszen álomba szenderülve vagy védekezésre képtelen állapotban fokozottan ki van téve annak, hogy bűncselekmény áldozatává váljon! Rosszullét esetén értesítsétek az egészségügyi szolgálatot vagy hívjátok a mentőket!

  • A fesztiválok területére szigorú biztonsági ellenőrzés és átvizsgálás után lehet bejutni. Ennek ellenére előfordulhat, hogy kábítószert visznek be dílerek és ott árusítják. Tudj nemet mondani a kábítószer minden formájára! Ne hagyd magad befolyásolni! Nem kötelező kipróbálni! Bulizni alkohol és kábítószer nélkül is lehet! Figyeljetek barátaitokra is, mert egyetlen rossz döntésnek nagyon komoly következményei lehetnek!

  • Soha ne tedd le a poharad felügyelet nélkül, ne add oda ismeretleneknek. Ha lehet, olyan italt fogyassz, amit előtted bontanak ki. Ne fogadj el idegenektől semmilyen italt, mert nem tudhatod, hogy bele kevertek-e bármilyen kábítószert, amitől esetleg védekezésre képtelen állapotba kerülhetsz!

Ingyenesen hívható segélyhívó szám: 112

Kellemes nyarat és jó szórakozást kívánunk!

Pest megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

 

Csillag-Simon Katalin r. zászlós

bűnmegelőzési előadó

Budaörs Rendőrkapitányság

 

H-2040 Budaörs,Szabadság 160.

+36 23/505-400

(30)9259

csillag-simonkat@pest.police.hu

Megosztás