Akcióban a Budaörsi NŐk és segítőik

2020-09-26 | Közélet
Májer Emese kihívására a Budaörsi NŐk 2021. március 8-ig azt vállalták, hogy együttes erővel 10 jócselekedetet hajtanak végre.

Az első jócselekedet a hajadományozás volt, aminek az a lényege, hogy a Budaörsi NŐ közösség a Curly Hajadományozó Alapítvánnyal együttműködve daganatos embereknek tud térítésmentesen igazi hajból készült parókát adományozni.

A következő jótett a Kőhegy megtisztítása volt, péntek délelőtt. 8 óra után egyre többen gyülekeztek a kápolna előtt, dédnagymamától iskolásokig, akik tanáraikkal érkeztek.

Kiosztásra kerültek a BTG-től kapott zsákok, kesztyűk, maszkok, és a graffiti-lemosó folyadék.

Amit fontos kiemelni, hogy ez nem egy egyszeri alkalom, március 8-ig rendszeresen fogunk szervezni szemétszedő és graffiti eltávolító akciókat, erről a Budaörsi NŐ közösségi oldalán találnak mindig felhívást. – tájékoztatott Emese. – Már előkészítés alatt van a harmadik jó cselekedet is, aminek a központjában a zene és a hangszerek lesznek. Szeretnénk összehozni a nem használt, virágcserépként funkcionáló hangszereket az ifjú zenészekkel, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy otthon is gyakoroljanak.

A takarításban részt vettek: Budaörsi Nők, a Mindszenty József Általános Iskola diákjai, a Zöld Erdőben Jártam Budaörsi Egyesület,a Budaörs Város Közhasznú Tűzoltó Egyesület tagjai, a KettőPontNulla Oktatási Központ, az Ecseri házaspár.

1.csapat – Mindszenty Iskola csapata: A Kőhegy. Tőlük megtudtuk, hogy a gyerekek kb 8 zsák szemetet szedtek össze és 28 graffitit takarítottak le.

2.csapat – Vegyes csapat: Rigó utcai árok, Rigó – Merengő sarok és Kálvária domb, Kőszirt utca és környéke, Kálvária domb

3.csapat – Ecseri család csapata: Zichy utca takarítása (a szomszédjuk előtti területet takarították, mert mozgáskorlátozott lakik ott)

4.csapat– Vegyes csapat 2: 14 órától Törökugrató, Tanösvény és környéke (ez elmaradt az eső miatt, de kerítünk rá alkalmat)

5.csapat – Tűzoltók csapata 15 órától: Domb utca környéke a repülőgépszárnyakig.

Ők nem összefirkálják,hanem letakarítják.

Sajnos a délutáni eső miatt két helyszínre nem jutott idő: Fenyves és a Törökugrató környéke, de ezt szeretnénk majd pótolni. Több mint száz ember vett részt a gyűjtésen.

Köszönjük a BTG-nek a szemeteszsákokat és a szemétszállítást.

A Budaörsi NŐk nagyon szépen kérnek mindenkit, hogy ezentúl nagyon vigyázzanak a Kőhegy tisztaságára (is). 

s.k.

Megosztás