A 2020-as tokiói olimpia július 23-án kezdődik

2021-07-16 | Budaörs
Megnyitották a sportolói falut Tokióban. A 2020-ról 2021 nyarára halasztott olimpián 176 magyar sportoló állhat rajthoz. A játékok július 23-tól augusztus 8-ig tartanak.

Napról napra indulnak a magyar sportolók és edzők Tokióba, a július 23-án kezdődő olimpiára. Az olimpiai faluban pedig most már hagyományosan gyönyörűen feldíszített, magyar színekbe öltöztetett szállás várja őket, amit lehetetlen eltéveszteni és ahol egészen otthon érezhetik magukat.

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára szerint egészen nagyszerű a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia kedden megnyílt, 18 ezer ágyas sportolói faluja, amely egy mesterséges sziget 44 hektáros területén 21, egyenként 14, illetve 18 emeletes házból áll – jelentette az MTI. A magyarok 229 ágyat foglalnak el.

Honfitársaink a 19-es számú házban laknak majd, a csapatvezetői iroda a 14 emeletes épület második emeletén van, és a fölötte lévő további két szintet csak a magyarok foglalják el, de mivel a vártnál nagyobb lett az indulói létszám, így még az ötödiken is lesznek honfitársaink.

A főtitkár szerint kifejezetten jó, hogy az alsóbb szinteket sikerült lefoglalniuk, mert azok árnyékosak és liftezni sem feltétlenül kell. Felettük a marokkóiak és a svájciak laknak majd.

A versenyzők – a kiváló körülmények ellenére – más légkörre számíthatnak, mint a korábbi játékokon, mivel nekik is tartaniuk kell egymástól a kétméteres távolságot, viselniük kell a maszkot, az étteremben egyedül étkezhetnek, alkoholt nem vihetnek a szobájukba, az edzőteremben pedig plexifallal választották el egymástól a gépeket. Minden sportoló a fellépése előtt öt nappal költözhet be a faluba és versenye után két nappal el kell hagynia azt.

Néhány érdekesség:

A halasztással párhuzamosan Thomas Bach, a NOB elnöke mindenkit biztosított: minden úgy lesz, ahogy 2020-ban lett volna, azaz semmit sem törölnek a programból. Mindez azt jelenti, hogy 42 helyszínen, 33 sportágban rekordszámú, összesen 339 érmet osztanak ki.

A felvett új sportágak: baseball/softball, karate, szörf, gördeszka, sportmászás.

Nyitóünnepség: helyi idő szerint július 23-án 20 órakor, magyar idő szerint ez 13 órát jelent.

A sportágak időbeosztását ITT láthatják!

(Több forrásból)
SzK

Megosztás