A 2022/23-as színházi évad újdonságai

2022-09-07 | Budaörs
A Latinovits Színház újból műsorára tűzi az előző évad sikerdarabjait valamint új bemutatókkal is készül. Már csak választani kell közülük,hogy egy kellemes színházi estét tölthessünk el itt újra Budaörsön. A címlapfotón a társulat látható "civilben"

Az évad az Öröm és boldogsággal indult szeptember 2-án. De repertoárban marad Máté Gábor rendezése, a Katharina Blum elvesztett tisztessége is Hartai Petrával a főszerepben, a Fehér Balázs Benő-féle Szentivánéji álom és a Koldusopera, a Pelsőczy Réka rendezte Vadászat és Berzsenyi Bellaagh Ádám Rekviem egy álomért rendezése is – a színház egytől egyig nagy sikernek örvendő előadásai. A gyerekeknek a felújított Ebcsont és nyúlcipő, valamint A Négyszögletű Kerek Erdő című előadásaival készül a teátrum, de műsoron marad a Wéber Anikó regénye alapján készült, már említett Az osztály vesztese is.

A színház hat új bemutatóval készül a 2022/23-as évadra, és már javában zajlanak a próbái az első idei premierelőadásnak. Az üzlet az üzlet, avagy eladó a menyasszony című komédiát a Budaörsön először – és valószínűleg nem utoljára – dolgozó Mohácsi János viszi színre. Csiky Gergely egyik legsikeresebb színművét, A proletárokat a Mohácsi testvérek, Mohácsi János és Mohácsi István átdolgozásában élvezhetjük majd, az előadásban Spolarics Andreát, Hartai Petrát, Böröndi Bencét, Mertz Tibort, Ilyés Róbertet, Fröhlich Kristófot, Chován Gábort, Alberti Zsófit, Lugosi Györgyöt, Bohoczki Sárát, Szőts Orsit, Bregyán Pétert, Takács Zalánt és Páder Petrát láthatja a közönség.

Az üzlet az üzlet, avagy eladó a menyasszony mellett tovább öt új bemutatóval készül a teátrum. Decemberben Varsányi Anna Az eprésző kislány című előadása debütál Alföldi Róbert rendezésében, jövő februárban Zsótér Sándor Bertolt Brecht-rendezése, a Kurázsi mama és gyermekei érkezik, áprilisban pedig Berzsenyi Bellaagh Ádám viszi színre a Beszélnünk kell Kevinről című regény színpadi adaptációját. Premierje lesz továbbá egy ifjúsági előadásnak.  A kutya különös esete az éjszakában címűnek Csábi Anna rendezésében, valamint a Bűn és bűnhődés című tantermi előadásnak Varsányi Péter rendezésében.

Major Edit

 

 

Megosztás