A budaörsi Mindszenty Iskola 30 éves

2024-02-09 | Budaörs
Mintha csak ma lett volna: a 90-es évek elején úgy éreztük, most már végre szabadon megélhetjük hitünket, megggyőződésünket, egyházunk valamilyen formában visszakaphatja elkobzott iskoláit, telkeit, ki kell használnunk a lehetőségeket. Budaörsön ez nem volt olyan könnyű...

Sok találkozás, sok fejtörés: hol legyen a katolikus iskola? Felmerült még a mostani Bleyer iskola egyik szintje is, mert oda akkor éppen kevés gyerek járt, lett volna hely a kezdéshez.

Végül – szerencsére ideiglenesen – olyan megoldás született, hogy három helyen tanítottunk: az akkor már visszakapott régi épület, amelyet Szent József Háznak neveztünk el (ott van most a budaörsi posta), egy udvari családi ház (itt áll ma a Mindszenty Iskola tornaterme) és a volt I-es iskola alsó tagozatának (ma Szent Benedek Iskola) két tanterme a földszinten.
A szünetek igen mozgalmasak voltak, ui. a tanári kar le-föl sietett a főutcán egyik épületből a másikba, egyik órájáról a másikra.

Azután Szentgyörgyvölgyi Zoltán atya és Erzsébet nővér megoldották a gordiuszi csomót. Erzsébet nővér végrendeletében egyházunkra hagyta lakóhelyét (ott áll ma a katolikus plébánia), Zoltán atya pedig rendelkezésre bocsátotta a templom mögött álló, szép tágas plébániaépületet az iskola céljára és átköltözött szembe, az újjáépített épületbe.

A bontásban, építésben, takarításban sok leendő szülő és hívő vett részt, így egy év után, 1997-ben az akkori elsősök már az új épületben kezdhették meg a tanulást. Néhai Takács Nándor püspök úr áldotta meg a helyiségeket és üdvözölte a nebulókat. Szép idők voltak…!

Azóta töretlenül működik az iskola, sok évfolyamot bocsátott már útjára: vagy 6, vagy 8, vagy 4 osztályos középiskolákba. Nem régen újabb bővítésen esett át, szükség volt újabb tantermekre a tetőtérben – és az „ökoiskola” címet is elnyerte.

A szubjektív emlékezésen túl bővebb információt ITT olvashatnak az iskoláról.

A Mindszenty Iskola tájékoztatója az idei beiratkozásokról:
Az 1. osztályba készülő gyermekek szüleinek 2024. február 14. 17.30. – kor tartunk szülői tájékoztatót, ahol megismerkedhetnek iskolánk szellemiségével, értékrendjével, elvárásaival, követelményeivel, pedagógusaival és a leendő 1.osztályok tanítóival.

Játékos ismerkedő foglalkozást szervezünk az óvodások részére 2024. február 16. 16 órai és 2024. március 21. 16 órai kezdettel.

Ismerkedő beszélgetésre hívjuk a családokat 2024. március 25-27. között, melynek pontos időpontját mindenkivel egyénileg egyeztetjük. A beszélgetésen szeretnénk megismerkedni a hozzánk jelentkező kisgyermekkel és szüleivel.

A beiskolázási eljárásunk tehát több részből áll: jelentkezési lap leadása, részvétel a gyerekek számára rendezett játékos foglalkozáson és az egyéni ismerkedő beszélgetésen.

A kitöltött jelentkezési lap leadása történhet e-mailen: info@mindszenty-budaors.hu, személyesen az irodában.

Értesítés küldése a felvételről: 2024. április 12. péntek

Beiratkozás időpontja: 2024. április 18-19.
Minden egyéb ITT OLVASHATÓ.

SzK

Megosztás