A Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat karácsonyi ünnepsége

2023-12-21 | Budaörs
A meghívottak örömmel és várakozással telve érkeztek a Jókai Mór Művelődési Házba, ahol Boros György , a BNNÖ elnöke köszöntötte őket. Mint a meghívóban is szerepelt – gazdag műsorral és szerény ajándékkal készültek.

A Lyra Dalkör ünnepi előadását a német nemzetiségi Bleyer iskola két osztályának különösen szép fellépése követte. Betlehemi jelenetet adtak elő, maguk készítette látványos kellékekkel, a nézők örömére. Minderre Pálinkás Eszter és Molitor Kriszta pedagógusok készítették fel a 2. és 6. osztályos tanulókat.

Kedves meglepetés volt Heimatmuseum animációs filmje, ami elsősorban a fiatalabb korosztálynak készült. Az egykori Budaörsöt bemutató Wunderlich-Film vetítése során öröm volt látni a régi utcákat, helyszíneket,a kedves ismerősöket, akik közül már sokan nincsenek közöttünk.

Muskovics Andrea, a Heimatmuseum munkatársa arra kérte a jelenlévőket, hogy akinek vannak régi fényképek a tulajdonában, az bízvást vigye be a múzeumba, ahol digitalizálás után visszakapja. Ezzel gazdagodhatna a képarchívum.

Végül mindenki egy ajándékcsomaggal távozott, amelyben többek között egy 2024-es falinaptár volt régi budaörsi fotókkal.

A karácsonyi program szervezőinek, Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzatnak és a Heimatmuseum csapatának köszönjük ezt a sok szép pillanatot.

s.k.

Megosztás