A CSATORNAHAJÓ JOBB, MINT A LAKÓKOCSI – ÉS MI IS BÁRMIKOR ELVEZETHETJÜK

2019-08-25 | Budaörs
A lakókocsis utazás koncepcióját mindenki jól ismeri. Csak felcuccolunk, felvesszük az autót valamelyik kölcsönzőben, és már irány is az országút. Arra megyünk, amerre akarunk, ott és annyi időre állunk meg, ahol szeretnénk, és még a szállás miatt sem kell aggódnunk. Minden adott, hogy szabadnak érezzük magunkat.

Most képzeljük el ugyanezt úgy, hogy nem a szárazföldön közlekedünk, hanem a vízen. Nyugat-Európában egyre népszerűbb kikapcsolódási forma a csatornahajózás. Romantikus fűzfákkal szegélyezett csatornákon csoroghatunk végig Franciaországban, kiköthetünk a középkori városok mellet, bejárhatjuk a borvidékeket, vagy fürödhetünk a homokpadokkal teli folyókban, de hajókázhatunk Velence gondolái között is. A járművünk pedig nem csak egy közlekedési eszköz, hanem a saját úszó apartmanunk.

Najó, ez csodásan hangzik, gondoljuk, de mi még soha nem vezettünk hajót, jogosítványunk sincsen. Az igazán izgalmas, hogy nem is kell! A csatornahajókat állítólag nem nehéz kormányozni, semmi speciális tudást nem igényelnek. A hajókölcsönzők néhány óra alatt mindent megtanítanak, és egy részletes útmutatót és egy dvd-t is adnak a foglaláskor, így már jó előre felkészülhetünk minden esetleges problémára.

A lakóhajók főként azokon a vidékeken elterjedtek, ahol a hajózásnak hagyományai vannak. Koppenhága, London vagy Párizs lakossága nem lepődik meg az otthonosan berendezett hajók látványától.

Magyarországon még nincs igazán hagyománya ennek az életformának. A lakóhajók többségét bérlésre, nyaralásra kínálják. Aki unja a hagyományos nyaralást és hoteleket, annak van lehetősége extrémebb területek felé nézni.

a Magyar Hajózási Zrt. 20 db jogosítvány nélkül vezethető 10-15 méteres nyaralóhajót vásárolt a Tiszára 1,51 milliárd forint értékben.

FORRÁS: TRAVELO-NICOLS.COM- HAJOZAS.HU

w

Megosztás