A hűséges és energikus Hacsikó

2019-10-25 | Budaörs
Biztosan sokan ismerik a hűségével híressé vált japán kutya, Hacsikó történetét, aki minden este a tokiói vasútállomás előtt várta munkából hazatérő gazdáját. Aztán egyik nap nem jött a gazdi, de Hacsikó sosem adta fel, a legenda szerint még 9 évvel gazdájának halála után is ott várt az állomás előtti téren.

Nekünk is van egy Hacsikónk, aki lehet, hogy nem sok mindenben hasonlít híres névrokonára, de abban biztos, hogy ő is várja a gazdit évek óta, rendületlenül. A mi kutyánk becsült kora 9 év lehet. A Budaörsi Állatmenhelyen él már 2017 februárja óta.

Nem egyszerű eset a mi Hacsink, elképesztő erővel rendelkezik és ezt nem is titkolja. Vele sétálni indulni nagyjából olyan, mint egy rakétakilövés, kizárólag megfelelő kondival rendelkező, tapasztalt kutyásoknak ajánljuk, főleg hogy menhelyünk leghátsó zugában lakik. Az első 10 perc után viszont Hacsikó Föld körüli pályára áll, kezelhető, élvezetes sétapartnerré válik, nem csak száguldani szeret, egy kiadós fűben fetrengős napozásban is mindig benne van.

Minden és mindenki érdekli, nem csak fizikailag, szellemileg is szükséges kielégíteni az igényeit, bár elsőre nem úgy tűnhet, de rendkívül okos és fogékony kutya, imád labdázni, sosem unja meg a játékot, nagyon jól motiválható, és biztosan élvezné a kutyaiskolát is, ezt mindenképpen ajánlanánk a leendő gazdinak. Külleméről szavak helyett inkább a mellékelt kép beszéljen. Maradjunk annyiban, hogy ha hajlandó lenne részt venni egy kutyaszépségversenyen, az talán nem is lenne fair a többi négylábúval szemben. Itt kell megemlíteni azt is, hogy más kutyákkal és macskákkal egyáltalán nem felhőtlen a viszonya, egyedüli házőrzőnek való, de a megfelelő gazdival akár ez is változhat.
A menhelyen tulajdonképpen egy öntörvényű idióta hírében áll, de ha valaki rászánja magát, hogy megismerje, elfogadja, tanítsa ezt a szőrös, csiszolatlan gyémántot, csodás barát válhat belőle, akire egy életen át lehet számítani; talán nem is olyan véletlen, hogy a Hacsikó nevet kapta.

Talán pont itt talál rá az, akivel boldog éveket tölthetnek együtt.

További képeket és információkat a Budaörsi Állatmenhely honlapján Hachiko adatlapján és menhely facebook oldalán az Örökbefogadható kutyák albumban lehet találni róla. Személyesen vagy telefonon lehet érdeklődni a menhelyen vagy a 06-70/601-6700 telefonszámon.

Állatmenhely

 

Megosztás