A Kelenföldi Vasútállomás környékének fejlesztése

2021-07-15 | Közélet
A Budapest Fejlesztési Központ Kelenföld vasútállomás környékének sokoldalú megújításán dolgozik. Kérdőív kitöltésével segíthetjük munkájukat és adhatunk ötleteket július 21-ig. Még van néhány napunk erre!

A projekt céljai között szerepel Kelenföld vasútállomás térségében található közösségi közlekedési kapcsolatok, valamint egyéni közlekedési módok közötti akadálymentes átszállási lehetőségek biztosítása, magasabb szolgáltatási színvonalú közösségi közlekedés megteremtése, az esélyegyenlőség biztosítása és az utazási komfort minőségének további javítása.

Az őrmezői oldalon új, fedett, modern, helyi és regionális autóbusz-terminál kialakítását és a P+R parkolók kapacitásának bővítését tervezzük. Vizsgáljuk a kereskedelmi funkciók kialakítását, továbbá az Etele téri oldalon a meglévő és felszabaduló területek, a gyalogos- és kerékpáros hálózat és a zöldfelületek kialakítását.

A fejlesztés nem csak a közlekedőket, hanem az itt lakókat is szolgálja: rendeződnek a parkolási gondok, az elhanyagolt közterületek helyett megújult terek, több zöldfelület kerül kialakításra.

A kérdőív célja, hogy megismerjük és a tervezés során lehetőségeinkhez mérten figyelembe vegyük a terület használóinak és az itt élőknek igényeit és elvárásait a környék megújításához kapcsolódóan.

Tisztelettel kérjük, hogy a kérdőívben személyes adatokat ne adjon meg. Amennyiben kapcsolatba kíván lépni velünk, a kozosen@bfk.hu e-mail címen várjuk észrevételeit, javaslatait.

Köszönjük az együttműködését!

A kérdőívet ITT tölthetjük ki! Bővebb információt keressenek Budaörs hivatalos portálján.

(SzK)

Megosztás