A Kolping Család összejöveteléről

2023-05-18 | Helyi dolgok
Esemény teli találkozóra gyűltek össze az egyesület tagjai. Michelberger Mátyás elnök köszöntötte a megjelenteket, köztük Varga János atyát és vendégünket,Hudson Juditot.

Első programként Radóczi Péter plébániai segítő részletesen ismertette az alakulóban lévő Pasztorális Tanács lényegét, a bizottságok megalakítását, az önkéntes jelentkezés lehetőségét.

Majd Hudson Judit, a csepeli Kolping Egyesület tagjának diaképes vetítésén keresztül bepillanthattunk egy ázsiai ország – a titokzatos Burma életébe. Az érdekfeszítő előadáson számos információt tudhattunk meg. Judit elmondta, hogy a gazdagság és a szegénység között óriási a kontraszt. 2021-ben a katonaság ragadta magához a hatalmat. Az elzárt világban a nőknek és a gyermekeknek semmiféle joguk nincs.

Mindenki a jobb újjászületésben reménykedik. A buddhizmus egyik jellemzője – az egyszerű élet boldogsága szemmel láthatóan elviselhetővé teszi az anyagi javak hiányát. Mindezek ismeretében Judit azt javasolta, hogy naponta hálát adhatunk a jó Istennek, hogy ide születtünk.

Bemutatta az ottani népviseletet és marionett bábfigurákat is hozott, amelyek a helyi szokásokhoz tartoznak.

A továbbiakban az egyesület életével kapcsolódó híreket osztotta meg velünk az elnökünk. Többek között szó volt a nyári három napos kirándulásról is.

Az este beszélgetéssel, agapéval zárult.

s.k.

Megosztás