A legveszélyesebb körforgalom

2024-04-06 | Közélet
A Templom téren a körforgalom közepén egyre magasabbra nőnek a bokrok és ez egyre veszélyesebbé teszi az átkelést a gyalogosoknak, de gyakran az autósok sem látják egymást.

Most tekintsünk el attól, hogy számos esetben nemhogy lassítana, sőt megállna egy autós a zebra előtt, hanem inkább belegyorsít, pedig már szinte leléptünk az úttestre, átkelési szándékunk egyértelmű… A baj az, hogy az autós nem látja a zebra közepén haladó gyalogost, a gyalogos nem látja a Pest felől lezuhanó autóst, az autósok nem látják egymást, hogy ki van már bent a körforgalomban, bármilyen irányból is érkezzen – és folytathatnám.

A körforgalmaknak elsősorban a biztonságot kellene szolgálniuk, nem fordítva. És a Templom téri helyzeten a megnövelt fényerősség sem segít!

Mivel én is többször kerültem itt veszélyes helyzetbe – és gondolom, más is -, nyomatékkal kérem az illetékeseket: Találjanak ki végre másféle növényzetet erre a pontra, ami sokkal alacsonyabb (ne adj’ Isten, csak fű vagy alacsony virágok, középen egy szép fával) és tegyék átláthatóvá ezt a nagyon nagy forgalmú körforgalmat.

Remélem, szavam nem pusztába kiáltott szó lesz.
SzK

Megosztás