A menhelyen nyugodtan telt a szilveszter

2020-01-03 | Budaörs
Érdeklődtünk a Budaörsi Állatmenhelyen, hogy hogyan telt a kutyák számára oly kritikus szilveszteri éjszaka. Önkéntesek és a telepvezető ügyeletet vállaltak szilveszter éjjelére.

Tőlük kaptuk az alábbi információt.  Azt is megkérdeztük, hogy mi a tapasztalatuk a chippel kapcsolatban.

„Budaörsön, információink szerint nyugodtan telt a szilveszter. A menhely járőröző és ügyeletben lévő önkéntesei nem találkoztak az utcán kóborló kutyával, illetve Budaörsről nem érkezett bejelentés elveszett vagy talált állatról.
A menhely a lakott területektől biztonságos távolságban van, védenceink csak távolról észlelték a szilveszteri zajokat. A kutyák nyugodtan viselkedtek, majdnem „hétköznap” éjjeli viszonyok voltak a menhelyen.
Általánosságban elmondható, hogy már csak kevés talált kutyában nincs chip, az azon szereplő adatok viszont néha hiányosak, vagy az adatváltozások nincsenek felvezetve.”

Természetesen biztos, hogy voltak elcsavargott kutyák, de nem kerültek a menhellyel kapcsolatba – remélhetőleg megtalálták a gazdikat. Több különböző oldal van, ahol a budaörsi állatokkal kapcsolatos hírek megjelennek, de a menhelyhez direkt hívások nem érkeztek be.

Budaörsi Állatmenhely

Megosztás