A nyugdíjas pedagógusok méltóképpen ünnepeltek

2023-06-22 | Budaörs
Már tizenkét éve, hogy megtartják a budaörsi Nyugdíjas Pedagógus Klub tagjai a pedagógus napot.Kevés olyan nehéz és felelősségteljes munka létezik, mint a pedagógusoké. Ahogy mondani szokás, ez nem csupán mesterség, hanem hivatás. Mi is lehetne felelősségteljesebb, nehezebb feladat, mint utat mutatni a jövő generációjának?

Ebben az évben ragyogóan sikerült az ünnep. Mindez Bandur Erzsébet elnökünknek és segítőtársainak volt köszönhető, és persze a szereplőknek. Erzsike elmondta, hogy akik hiányoznak, azok igazoltan vannak távol.

Először négy kislány műsorát hallhattuk, akik a Zippel-Zappel Óvodából jöttek hozzánk. Közülük hárman ikertestvérek! Felkészítőjük Farkasné Bánkúti Kata, a kislányok édesanyja.

A következőkben Zsigmond Géza operaénekes és bájos felesége , Zsuzsanna előadásában gyönyörködhettünk. A művész úr egy mesét mondott egy kisfiúról, aki itt, a régi Budaörsön járt óvodába és az óvó nénijét Erzsike néninek hívták…Rögtön kitaláltuk, hogy kiről is van szó.

Az énekes házaspárt Krasznai Gáspár , a Sapszon kórus vezető karnagya zongorán kísérte. És itt egy újabb kedves történetet hallottunk. A karnagy úr elmondta, hogy éppen 25 éve és 4 hónapja ült először ennél a zongoránál, ami itt áll, amikor is Sapszon tanár úr frissen megalakult kórusát kísérte.

Majd a Sapszon Ferenc Kórus előadásában olyan dalokat hallottunk, amelyeket néhány napja a boszniai Tuzlában adtak elő. Ott járt a kórus és jó hírét vitték Budaörsnek, ugyanis elhoztak egy harmadik díjat, és Krasznai Gáspár A Fesztivál Legjobb Karnagya” kitüntetést kapott.

Ebből az alkalomból pezsgőt is bontottunk, amit az előadókkal közösen fogyasztottunk el.

Végezetül megköszöntük Bandur Erzsikének az eddigi és a mostani munkálkodását.

Erre az igazán szép pedagógus napra még sokáig fogunk emlékezni.

s.k.

Megosztás