A polgármester úr folytatta a történetét

2020-11-13 | Budaörs
Nemrégiben Budaörs díszpolgárai között bemutattuk Herbert Sickinger urat is. Elküldtem számára a cikket és ő, köszönete jeléül kedves levélben válaszolt, amelyben megírta, mi történt vele az utóbbi években.

„Bevallotta” a korát -71 éves, és bár nyugdíjas, sok önkéntes munkát vállal. Különös tekintettel a Budaörs és Bretzfeld közötti partnerségre, és mindenre, ami ezzel  jár, például az évenkénti ruhagyűjtésre.  Az idén sajnos, a koronavírus – járvány miatt, több mint 20 év után, erre nem kerülhetett sor.

Még mindig részt veszek a német Vöröskereszt munkájában, és évek óta a Hohenlohe Kerületi Szövetség alelnöke vagyok. –írta levelében – Kedves feleségem segítségével, aki 47 éve mellettem van, olyan embereknek segítünk, akik betegség vagy egyéb fogyatékosság miatt már nem tudják intézni a saját ügyeiket.
A kertünkben és a gyümölcsösökben mindig van mit tenni. Jelenleg a gyümölcs szedése, gyümölcslé és párlattá történő feldolgozása sok időt és erőfeszítést igényel. Két lányunk időnként részt vesz ebben, és szívesen jönnek hébe-hóba Constance-ból és Gießenből, több mint 200 km-ről. Mert ott élnek, gyógyszerészként és egyetemi állatorvosként dolgoznak.


Az önként választott tevékenységeink mellett a családunkra még mindig van elég szabad időnk. Néha egynapos kirándulásokra megyünk, mind a 40 évesnél idősebb autóink egyikével, mind a több mint 60 éves traktorral. (Sickinger úr lelkesen gyűjti az  öreg traktorokat) Évente legalább egyszer, két-három hét vakációt töltünk a kedvenc Lanzarote szigeten.


Tehát az unalomnak nyoma sincs! Ez egyáltalán nem lenne jó, és nem felelne meg a természetemnek, hűen a „Ha pihensz, rozsdásodsz” mottóhoz.
A legjobbakat kívánom, elsősorban jó egészséget. –zárta levelét Herbert Sickinger úr.

Kedves Herbert, a  viszontlátás reményében mi is minden jót kívánunk Neked és Családodnak.

Városunk díszpolgára: Herbert Sickinger

s.k.

Megosztás