A pszichológia veszélyes tudomány

2020-10-14 | Közélet
Vannak azonban valóságmagyarázatok, ideológiák, amelyek a világot, jelenségeket, egy adott dolgot értelmezni, sajátosan láttatni kívánnak - válaszolta Bagdy Emőke professzor asszony az őt ért vádakra.

Bagdy Emőkét övön aluli támadások érik, miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában felszólalt a gyerekek óvodáskori érzékenyítésével szemben:
„A meséknek kiemelten fontos jelentőségük van, mert ezek révén bejuttathatók olyan üzenetek is, amelyeket a gyerek kritika nélkül fogad, mivel neki még kritikai érzéke és viszonyítási alapja sincsen. Például ha arról hall egy történetet, hogy két herceg egymásba szeret, akkor ezt a gyerek megjegyzi, és számára már evidencia lesz, hogy a fiúk egymásba szerethetnek – magyarázta az ismert szakember, aki szerint minden szülő és pedagógus feladata az, hogy az egyértelműségek és ne az elhajlások, azaz a devianciák irányába szocializáljanak.
„Minden kornak megvan a saját nevelési feladata, de ennek nem az, hogy a megkülönböztetési érzékenységre neveljük a gyereket, mert ebben az életkorban a saját nemi identitás rögzítése a feladat, hogy a gyerekből egy harmonikus és kiegyensúlyozott felnőtt váljon, aki képes lesz majd elfogadni más ember devianciáit – hangsúlyozta Bagdy Emőke.

Professzor asszony válaszolt a támadóinak, kikérve magának a szakmaiatlanság vádját:
„Előre bocsátom, hogy vannak tudományos tények, ezek bizonyítékokon nyugvó érvényességek. Nem közízlés dönti el az igazságukat. Saját hozzászólásom a „mesekérdéshez” csak a tudományos tények jegyében történt. Vannak azonban valóságmagyarázatok, ideológiák, amelyek a világot, jelenségeket, egy adott dolgot értelmezni, sajátosan láttatni kívánnak. Ezek lehetnek sokfélék. Ilyen sajátos genderideológiai alapállásából történt az én úgymond tudománytalannak való kikiáltásom, ami ellen a tudományos tények nevében tiltakozom.”

Nálunk is megjelent a nyugati országokban már általános szakmai zsarolás és fenyegetés. Minden olyan pszichológust szakmaiatlannak bélyegeznek és lejáratnak az LMBTQ-lobbi „toleráns” bajnokai, akik nem fogadják el az LMBTQ-irányzat legújabb céljait és állításait. Egyes országokban odáig jutott a helyzet, hogy már törvényekkel tiltják az LMBTQ-irányzatnak nem behódoló pszichológusok munkáját. Mi ne jussunk el idáig!
Ne hagyjuk magukra az LMBTQ-lobbi által megtámadott szakembereinket!

(Forrás: citizengo.org)

SzK

Megosztás