A Szeplőtelen Fogantatás kápolna búcsúnapja

2023-09-12 | Budaörs
A kápolna eredeti búcsúnapja szeptember 8-a, amely Jézus Krisztus édesanyjának a születésnapja. Ebben az évben 9-én, szombaton gyülekeztek a hívők a Templom téren. Együtt indultak zászlókkal a Kőhegyre, a kápolnához.

A 10 órakor kezdődő szentmisére nagyon sokan érkeztek, köztük sok iskolás, tanáraikkal, családok kisgyermekeikkel. A tűző nap ellenére az idősebbek is feljöttek, többeket autóval hoztak fel a szervezők. A fiatalok elfoglalták a magaslatot, az idősek számára székeket helyeztek ki.

Az ünnepi szentmisét Vangel Imre címzetes apát, érseki tanácsos atya celebrálta. Többek között Szűz Mária Isten és az emberek közötti közvetítő szerepéről, a szentgyónás fontosságáról beszélt.

Az imádságok és a Mária- énekek mellett szépen, emelkedetten szólt a Boldogasszony anyánk,a Pápai – és a Magyar Himnusz.

E napnak a különleges adománya az emléktábla megáldása volt. Mint ahogyan arról már beszámoltunk, helyére került az a márványtábla, amit évekkel ezelőtt vandálok összetörtek.

A kereszt alatt, a táblánál a történelmi egyházak képviselői mondták el gondolataikat: Petőné Püski Ilona református-, Durkó István baptista lelkész, Sivado János görögkatolikus parókus és Vangel atya.

Mindezek után egy igazán finom gulyáslevest kínáltak a szervezők. Nagyon jól esett mindenkinek.

Egy ilyen esemény megrendezése, szervezése nem kis feladat. A helyszín berendezése, a hangosítás, az étel és a hozzátartozó eszközök biztosítása, hűtött ásványvíz, és még sorolhatnám – végül a rendrakás, takarítás, minden maradéktalanul megtörtént.

Mindezt a Wendler Ferenc Szűz Mária Alapítvány szorgos tagjai végezték. Hálás köszönet érte.

Köszönet a Teremtőnek, hogy újból együtt lehettünk a hegyen.

s.k.

Megosztás