Adathalászok a Díjnet nevében is

2023-01-29 | Közélet
Az elmúlt napokban a Díjnet Zrt. nevével és korábban használt logójával visszaélve, adathalász e-maileket küldtek ismeretlenek, jellemzően a "djnet @ nakanochiharu.com" e-mail címről.

A csalók az e-mailben Díjnettől érkező visszatérítésre („REFUND”) hivatkoznak, és arra kérik az érintetteket, hogy egy „Jelentkezzen be az Online számlázásomba” elnevezésű linkre kattintva lépjenek be. A linkre kattintva a Díjnet Zrt. weboldalának bejelentkezési felületéhez hasonló oldal jelenik meg, így megtévesztő lehet.
Kérjük, hogy ezt a linket NE nyissa meg, illetve NE adja meg se bejelentkezési adatait, sem bankkártya adatait!
Fontos számunkra ügyfeleink adatainak védelme, ezért szeretnénk tájékoztatni, hogy ügyfeleinktől semmilyen esetben sem kérünk bankkártya adatokat, tekintettel arra, hogy a Díjnet nem tárol ilyen adatot.
Honnan ismerhető fel az adathalász e-mail?
• Mindig ellenőrizze az e-mail feladóját, mert az adathalász e-maileket általában ismeretlen, esetleg idegen nyelvű e-mail címről küldik. Ezzel szemben a Díjnet Zrt. levelei mindig „@dijnet.hu” végződésű e-mail címről érkeznek.
• Az adathalász e-mailekben gyakoriak a helyesírási hibák, magyartalan mondatok és idegen szavak. A Díjnet által küldött tájékoztató e-maileket Társaságunk mindig a magyar nyelv helyesírási szabályai szerint fogalmazza meg.
• Fontos, hogy hasonló levél érkezésekor alaposan vizsgálja meg a belinkelt weboldalt, a Díjnet által küldött levél esetén a weboldalra mutató link mindig a www.dijnet.hu/ -val kezdődik, egyéb esetben a linket ne nyissa meg.

Kérjük, hogy a fent említetthez hasonló e-maileket fokozott figyelemmel kezelje!
Ha gyanús e-mailt kapott a Díjnet nevében, és bizonytalan a valódiságában, akkor az info@dijnet.hu e-mail címen tudja jelezni felénk.
Kérjük, erre az e-mailre ne válaszoljon.
Üdvözlettel,
Díjnet Zrt.
www.dijnet.hu

Megosztás