Állami kitüntetést kapott a budaörsi dr. Bilisics Péter

2024-04-12 | Budaörs
Dr. Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta dr. Bilisics Péternek, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének.

A rangos elismerést március 14-én a Belügyminisztériumban ünnepélyes keretek közt dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta át.

A Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület alapítója, egyben 1998 óta elnöke is. Létrehozta a Harmónia Vonal Alapítványt. 2013 óta elnöke a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetségnek, és tagja az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Társadalmi elnökségének is. 2020 óta az Országos Polgárőr Szövetség alelnöki feladatait is ellátja. Igazi lokálpatrióta, szeret a közösségben dolgozni, a közösségért tenni.

2015-ben a polgárőr mozgalomban végzett eredményes tevékenysége jutalmaként Belügyminiszteri elismerésben részesült, 2018-ban megkapta a Tököl Városáért díjat, 2020-ban pedig a Közszolgálatért Díj arany fokozatát. Emellett a Pest Megyei Önkormányzat Közgyűlése is kitüntetést adományozott neki szaktudása, a Pest megyei emberek biztonsága és a helyi közösségek fejlődése érdekében vállalt erőfeszítései elismeréseként.

Ezt koronázta meg a most megkapott Magyar Ezüst Érdemkereszt is. A törvény értelmében a Magyar Érdemkereszt kitüntetés odaítélésénél az adományozó figyelembe vette, hogy az előterjesztett a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában is kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet végzett. Dr. Bilisics Péter esetében az indoklásban leírták, hogy a díjat a közbiztonság érdekében több évtizede végzett odaadó munkája, valamint a fiatalok környezettudatos nevelését célzó tevékenysége elismeréseként kapta meg.

– Meglepetésként ért az előterjesztés és nagy megtiszteltetésnek tartom – mondta az érdemkereszt átvétele után a jutalmazott. – Köszönöm az elismerést, bár ez nem csak engem illet, hanem a Pest vármegyében dolgozó össze polgárőrt is. Hisz egy csapat vagyunk, együtt dolgozunk.

Gratulálunk!

s.k.

Megosztás