Amikor Budaörsön járt a Fekete Gyöngyszem

2022-12-30 | Budaörs
A világot bejárta a szomorú hír, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után 82 éves korában meghalt Pelé, a labdarúgás egyetlen háromszoros világbajnoka.

Pelé rendkívüli életet élt, nem utolsósorban három világbajnokságot nyert, és széles körben a valaha volt legjobb futballistaként tartják számon.

2014-ben hazánkba látogatott a brazil focilegenda és a budaörsi Tescóban adott sajtótájékoztatót. Az áruház sportprogramjának népszerűsítése érdekében érkezett akkoriban hozzánk. A rendezvényen a sajtó képviselői, valamint a kispesti és felcsúti akadémisták mellett közös fotóra és Pelé autogramjára vadászó rajongók százai is részt vettek.

Pelé akkor azt mondta, hogy nem lehet tudni, Magyarországnak mikor lesz újra olyan futballistája, mint Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat kapitánya. “Ő egyszerre volt tehetséges és intelligens. Sokat beszélgettem vele a fociról és más dolgokról is. Egy nagy játékost az tesz igazán naggyá, ha a pályán mutatott cselekedetei mellett a pályán kívül is ember tud maradni” – nyilatkozta Puskásról.


Nyugdíjba vonulása után Pelé a futball, a sport és az UNESCO globális nagykövete lett, az ökológia és a környezetvédelem érdekében kampányolt.

Forrás: Internet

s.k.

Megosztás