Az összefogás öröme

2022-06-20 | Budaörs
Budaörs régi hagyományaihoz híven, ismét gyönyörű virágszőnyeg vette körül a katolikus templomot Úrnapján. Hogy készül egy szép minta? Bemutatjuk.

Reggel negyed hatkor már nem voltam egyedül a templom mellett: gyülekeztek a virágszőnyeg készítői, a még alvó, csendes városban dobozokat, szatyrokat cipelő hívek indultak meg szirmokkal, virágokkal, a lehető legváltozatosabb növényekkel, zöldekkel, hogy két év kényszerű szünet után újra széppé tegyék az Oltáriszentség útját.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy kerülnek a virágcsodák a járdára? Legtöbb esetben kivágott, akár már évtizedek óta őrizgetett minták alapján, de vannak új, az évfordulókat idéző tervezések is, sőt, spontánul kialakult, az összegyűjtött virágszirmok szerinti alkotások is.

2022-ben új közösségek, családok is bekapcsolódtak a díszítésbe, hiszen az idő sajnos gyorsan telik, az idősebb korosztály tagjai közül már többen nem tudtak résztvenni a munkában.

Érdeklődőkből sem volt hiány, sokan mentek szép lassú menetben körbe a szőnyeg mentén és ki tudja, hány száz fotó készült a csodálatos szőnyegről.

A lényeg valamivel 10 óra előtt következett, amikor budaörsi férfiak tartotta baldachin alatt az atyák végigvonultak a szőnyegen, és az Oltáriszentség jelenlétében imádkoztak a négy oltár előtt. A ministránsok haladtak elől,  az Oltáriszentséget követték a Mindszenty Iskolába járó gyerekek, majd a Wendler Kórus képviselői következtek. Az éneklő-imádkozó katolikus hívők sokasága zárta a menetet.

Reméljük, a jövőben is mindig így lesz.
SzK

 

Megosztás