Az uszodát újra fel kell újítani

2022-10-04 | Közélet
A legnagyobb energiafogyasztó budaörsi intézményt, a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strandot, november 1-től bizonytalan időre bezárják: a külső medence burkolatfelújítási munkái, világításkorszerűsítés és a megemelkedett energiaár miatt.

A legutóbbi testületi ülés döntései:
Első napirendi pontként a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok üzemeltetéséről határoztak a képviselők. A testület a szeptemberi ülésen döntött a legnagyobb energiafogyasztó intézmény, az uszoda világításának korszerűsítéséről és napelem telepítési beruházásról, ESCO – konstrukcióban.

Ennek a konstrukciónak az a lényege, hogy a beruházást egy vállalkozó cég hitelezi meg és a megrendelő bérli az eszközöket a futamidő végéig. Ilyen megoldással valósult meg évekkel ezelőtt a teljes városi közvilágítás korszerűsítése a városban. Előnye, hogy nem igényel azonnali beruházási forrást, de évekig kell fix költségként fizetni a bérleti díjat.

Miután megvizsgálták a két beruházás pénzügyi vonzatát, a napelem-telepítést továbbra is ESCO – konstrukcióban tervezik megvalósítani, azonban a világításkorszerűsítést, átépítést saját forrásból. A beruházás idejére, november 1-től több hónapra bezárják az uszodát. A döntés alapja részben a felújítási munkálatok elvégzése, részben a drasztikusan emelkedő energiaárak.

Az uszoda kültéri strandmedencéjének teljeskörű burkolatfelújítási munkáinak elvégzését is jóváhagyta a testület.

Elfogadták a Rezeda utcában található önkormányzati ingatlan kerítésének helyreállítására forrás biztosítását.

A Pagony Óvoda bővítésének megvalósíthatósága érdekében 2022.07.19-én kötött támogatási szerződés módosítását szintén elfogadta a testület.

Ugyancsak jóváhagyták a képviselők az Esély Szociális Társulás Szociális és Gyermekjóléti Központ feladatainak ellátása céljából 2019-ben kötött ingatlanhasználati szerződés meghosszabbítását.

(budaors.hu, 2022-09-28 11:38)

Megosztás