Bemutatkoznak a BNNÖ képviselő-jelöltek

2024-05-13 | Helyi dolgok
Pénteken a Heimatmuseum kertjében, a szaletli alatt került megrendezésre egy kellemes hangulatú majális, amely keretében bemutatkoztak a BNNÖ képviselő-jelöltek is.

A gyönyörű májusi napsütésben sokan jöttek el. Michelberger Katalin BNNÖ elnökhelyettes és Boros György BNNÖ elnök köszöntötték a vendégeket, köztük Ritter Imre parlamenti képviselőt és a budaörsi szépkorú születésnaposokat.

A BNNÖ a majálison finom falatokkal várt mindenkit, – disznótorossal, süteményekkel, helyi borászok boraival. A falatozás és kötetlen beszélgetések után bemutatkoztak a jelöltek.

Boros György BNNÖ elnök először Dr. Gajdos-Frank Katalint kérte fel, aki három pontban fogalmazta meg, miért szereti munkáját és miért szeretné folytatni: említette elsőként budaörsi sváb gyökereit, majd 14 éve tartó munkáját, eredményeit, a BNNÖ fenntartása alá tartozó Jakob Bleyer Heimatmuseum tekintetében is, majd elmondta céljait: büszke az elért sikerekre (pl. hogy a Heimatmuseum épülete rendbe lett hozva, majd 2018-ban az Év tájháza, 2020-ban pedig az Év Múzeuma díjakat is elnyerte) és szeretné, hogy „hídépítő” munkáján keresztül erősödjön Budaörs és Bretzfeld között is a kapcsolat, baráti és intézményi (pl. iskolák) szinten is. „Szeretem, amit csinálok és köszönöm a támogatást, bizalmat a jövőben is”, zárta Katalin beszédét.

Ezután Michelberger Mátyás BNNÖ képviselő beszélt az elmúlt 5 év feladatairól, elsősorban közvetítő szerepéről a templom és a BNNÖ között, valamint a katolikus egyházzal közös eredményekről, valamint az irodaépületek tetőfelújításáról, a tájházépület injektálásáról, a kőhegyi kápolna helyreállításáról, melyekben komoly szerepet vállal. Kiemelte, hogy az egyház mindig jelen van a német nemzetiségi megemlékezéseken. „Szeretném, ha őseink büszkék lennének ránk”, zárta bemutatkozását.

Ezután Michelberger Katalin BNNÖ elnökhelyettes kapott szót, aki szerényen megköszönte az elmúlt 5 évet és mesélt budaörsi gyökereiről, továbbá az ő segítségével évek óta sikeres Tavaszi Ifjúsági Német Nemzetiségi Napokról (TINN), melyen több mint 1000 budaörsi fiatal iskolás vesz részt, valamint a Frauenkreis programjairól, a mindig értékes tánctáborokról, illetve a kedvelt gyerektáborokról. Zárásként arról biztosított mindenkit, hogy ” amíg erőm bírja, csinálom”.

Ezután Ritter Imre parlamenti képviselő virággal köszöntötte Németh Magdolna korábbi BNNÖ képviselőt, aki a 2025. évi Budaörsi Passióval foglalkozik a jövőben.

Rácz Veronika volt a következő bemutatkozó. 57 éves közgazdászként mesélt korábbi, 2005 és 2010 közötti múzeumvezetői munkájáról, valamint arról, hogy tervez visszajönni Budaörsre – illetve, hogy jelentős szerepet, feladatokat vállal a 2025. évben megrendezésre kerülő Budaörsi Passiónál. Zárásként kiemelte,  hogy „szíve-lelke a Budaörsi Passió”.

Boros György ezután felsorolta a további jelölteket, akik személyen nem tudtak pénteken ott lenni: Boróczki-Pittler Máriát és Gallai Gergelyt, – mindketten budaörsi származásúak.

Boros György BNNÖ elnök ezután megköszönte az elmúlt 5 évet, jelezte, hogy ő is újra indul, mint BNNÖ képviselő, mivel – nem bántóan mondta, de – még nem elégedett. „Többet elérhettünk volna”, emelte ki és beszélt az ifjúság bevonásáról, több eredményről ezen a téren, hiszen, ahogyan zárásként fogalmazott „minden egy közösség alkotó erején múlik.”
Büszkék lehetünk a budaörsi értékekre, az Úrnapjára, a Passióra, folytatta Boros György, majd átadta a szót Ritter Imre parlamenti képviselőnek. Ritter először sokrétű parlamenti munkájáról, majd az önkormányzati választások fontos számadatairól beszélt. Ezután kitért a 2025-ben megrendezésre kerülő Budaörsi Passió részleteire, illetve jövőbeli terveire.

A bemutatkozás után kötetlen beszélgetések következtek, és mindenki jól érezte magát.

Gajdos-Frank Katalin

fotó: s.k.

Megosztás