Bogyó, a túlmozgásos kislány

2020-01-21 | Budaörs
Körülbelül három éves korában kezdődött a története a Budaörsi Állatmenhelyen ennek a barátságos pofácskájú kutyusnak..

Az M7-es  autópályán kóborolt koszosan, soványan, csapzottan 2015 nyarán. Nagyjából két év menhelyi élet után gazdára talált. Meglepő, hogy ilyen sokára, mert egy nagyon tip-top, csinos kutyalányka a rozsdabarna szőrével, csinos arcával és nagyjából térdig érő méretével. Sajnos többször meglógott új gazdáitól így visszahozták. Azóta újra nálunk él és senki sem jelentkezett érte, bár nagyon sok rajongója van a sétáltatók közül.

Valójában már érett kutyahölgyként kéne viselkednie, de van benne egy „sohalenemmerülő” Duracell elem. Hatalmas a mozgásigénye, imádja a vizet, a pocsolyákat, a havat és a fetrengést. Ha nem is az első „randin” (bár ez nyilván a résztvevőktől függ), de egyetlen dolog van, ami megállíthatja ezt a kis szárnyalót, mégpedig az, ha odabújhat valakihez, simogatást és szeretetet kaphat. Tanulásra nagyon fogékony, jutalomfalattal prímán motiválható. Egy gazdi, és egy kutyaiskola lenne számára az igazi perspektíva, ahol szellemileg is lefárasztanák. Talán akkor kicsit lemerülne az az elem benne (egy rövid időre).

Olyan helyre adnánk szívesen, ahol foglalkoznak vele, nem unatkozna sokat és biztonságban lenne a szökdösés ellen.

Válogatós a többi kutyával, de összeszoktatás után a fiúkkal remek a viszonya nálunk. Energikus, sportos gazdit keresünk neki, aki esetleg futna, biciklizne és kutyaiskolába is járna vele. Az volna az igazi élet Bogyónak! Mérete alapján pont lakásba való kutyus, (ahonnan azért nehezebb a szökés is), de akkor bizony sokat kell vele csavarogni. Esetleg egy olyan gazdi számára is beválna életmód-tanácsadóként, aki pont most fontolgatja, hogy változtatni szeretne, mert elege lett abból, hogy folyton a számítógép és a TV előtt üldögél, esetleg egy kamasz számára, akit lassan megszáll az elektronika ördöge és éppen totálisan  bezárkózni készül a szobájába. Nekik ideális társ lehetne Bogyó abban, hogy ne zárják ki többé a külvilágot az életükből, arról nem is beszélve, hogy egy szeretetre éhes, ember-centrikus és roppant csinos kis teremtés lehetne a társuk hosszú éveken át.

Nagyon régen él a menhely rácsai mögött, ami teljesen érthetetlen. Ideális szobakutya a mérete, alkata alapján. És ne feledjük el, hogy csodaszép!

Talán pont itt fog rátalálni a jövendő gazdája. Hajrá!

Fekete Adrienn

Megosztás