Bretzfeldben a budaörsi karácsonyokra emlékeztek

2022-12-11 | Budaörs
A Bretzfeldben működő Budaörser Heimatverein tagjai visszavarázsoltak egy kis adventi hangulatot a budaörsi időkből. Sokan elfogadták a meghívást.

A Katolikus Közösség termében Theresia Mann elnök asszony szeretettel üdvözölte a vendégeket. Mindenki számára öröm volt, hogy hosszú idő után végre újra láthatták egymást.
A vendégeket ízlésesen megterített asztal, finomságokkal megrakodva és két karácsonyfa várta, amelyeket hagyományos szaloncukorral díszítettek fel.
Nem volt könnyű olyan régi budaörsieket találni, akik még emlékezetek. De segítségükre voltak a rendezőknek a régi fényképek, diafilmek.

A város képviselő-testülete örült a vendégek élénk érdeklődésének, a hangulatos találkozónak és a budaörsi karácsonyi időszakot bemutató képeket és szövegeket tartalmazó kis kiállításnak.
A képek felelevenítették a havas teleket, disznóvágásokat, tollfosztásokat, a Lányiskola karácsonyi előadásait.
Bátor vállalkozók előadtak egy képzeletbeli, tréfás párbeszédet két asszony között, amelynek különlegessége az volt, hogy a két szereplő budaörsi dialektusban beszélt. Előtte sokáig gyakorolták a helyes kiejtést. Nagy tapsot kaptak.
Jó hangulatban búcsúztak egymástól, abban a reményben , hogy hamarosan újból látják egymást.
A vendégek a feldíszített karácsonyfáról egy-egy szaloncukrot vittek magukkal, kellemes karácsonyi ünnepeket és minden jót kívánva egymásnak, és szeretteiknek 2023-ra!

Mi is reméljük, hogy még sokáig találkozhatnak és Budaörsre emlékeznek.
s.k.

Megosztás